laupäev, 9. mai 2009

Klassikaline Bruschetta

Soojade kevadilmadega kipub isu vahel kaduma. Siiski, kui terve esimene pool päevast on õues veedetud, läheb kõht ikka tühjaks ning vaja oleks midagi lihtsat, kerget ja maitsvat. Bruschetta vastab väga hästi sellisele kirjeldusele. 

Vaja läheb:
4 jämedat viilu ciabattat
2 lihatomatit
1 küüs küüslauku
pool peotäit värsket basiilikut
tumedat palsamiäädikat
külmpressitud oliiviõli
musta värskelt purustatud pipart
oreganot

Mina tegin nii: lõikasin ciabattast neli ca 1-1,5 cm paksust viilu ja pistsin rösterisse. Hakkisin tomati (jätsin suhteliselt suured tükid) ja basiiliku, panin kaussi, lisasin tilk palsamiäädikat ja purustasin veskist ohtralt pipart. Küüslauguküüne lõikasin pooleks ning hõõrusin sellega rösterist tulnud ciabattaviile, röstituna on leib kare ning küüslaugumahl imendub hästi selle sisse. Ciabattale niristasin peale külmpressitud oliiviõli ning sellele omakorda tõstsin kausis valmissegatud tomati-basiilikusegu. Kõige peale puistasin veidi oreganot ning veelkord pipart ja mõned tilgad oliiviõli. Nii lihtne see ongi - ja sobib suurepäraselt kokku sooja ilmaga. Ciabattast soovitan valida tumedama variandi, kus on lisaks nisujahule ka odrajahu sees, nisuciabatta on minu arust liiga tavalise saia maitsega.

3 kommentaari:

  1. Aet, miskipärast on Tervitus.ee uudiskirja läinud vale kirjapilt 'bruchetta' :(

    VastaKustuta
  2. Pean tõesti vabandust paluma, aga tont on kahjuks juba lahti lastud...

    VastaKustuta
  3. Pole hullu. Lihtsalt olin segaduses, sest Sul ju korrektne kirjapilt ja nüüd miskipärast paljude adressaatideni läks valesti (niiehknii kirjutatakse seda sõna kõikjal valesti - meile, tublidele toidublogijatele, jääb siis teavitustöö :))

    VastaKustuta