teisipäev, 19. mai 2009

Karulaugu-peakapsa salat


Nädalavahetusel sain karulaugu-peakapsasalatit Toilas, mille valmistas mu emme. Täna tegin ise kodus järgi, kuna sain karulauku koju ka kaasa.

Vaja läheb:
paar peotäit hakitud karulauku
paar peotäit juustunoaga riivitud kapsast
ca 2-3 tl rafineerimata roosuhkrut
meresoola
purustatud musta pipart
mõned tilgad ploomiäädikat
Kreeka pähkli õli

Hakkisin karulaugu peeneks, tõmbasin peakapsa küljest juustunoaga liistakaid ning panin rohelise kraami kaussi. Valasin peale tunde järgi Kreeka pähkli õli, tilgutasin ploomiäädikat ning külvasin üle suhkruga, lisasin ka veidi soola ja pipart. Mulle meeldib see salat päris magusana, kuna ploomiäädikas lisab hapusust, siis suhkrut läks salati kohta rohkesti. Sobib söömiseks mõne rammusama toidu kõrvale, "jänkudele" aga ka lihtsalt vahepalaks.

4 kommentaari:

  1. See on väga põnev!! Ma küll suur karulaugusööja, aga sellist varianti pole proovinud. Panen järgmiseks aastaks kõrva taha..

    VastaKustuta
  2. Jah tõesti, see karulaugu-kapsasalat on üks väga maitsev kooslus ja pealegi on selle valmistamine lihtsaimast lihtsam :)

    VastaKustuta
  3. Tehtud, väikeste mugandustega (avokaadoõli ja šerriäädikaga). Täitsa mõnus!

    VastaKustuta