teisipäev, 12. mai 2009

Hiidsuur penne peekoni, porru ja röstitud metsapähklitega

Täna tuli mul millegipärast meelde üks pasta, mida sõin eelmisel suvel Haapsalu kuursaalis. Tegin mõtte teoks.

Vaja läheb:
250 g pennet (kasutasin hiidsuuri)
100 g suitsupeekonit
1 pikk porru
2 küünt küüslauku
suur peotäis värsket peterselli
pool peotäit värsket tüümiani
soola
oliiviõli
röstitud purustatud metsapähkleid
murulauku

Kaste:
2 munakollast
2 dl vahukoort
suur peotäis riivitud parmesani

Kuna tegu on koorese pastaga, siis jälle on eesmärk saada pasta valmis samaaegselt komponentidega, mis pannile särisema lähevad. Alustuseks tükeldasin peekoni, porru, peterselli ja küüslaugu. Panin keema ka vee pasta jaoks. Kuumutasin panni ja panin veidi oliiviõli, lisasin peekoni ning lasin rasval välja sulada, sinna sisse läks porru, küüslauk ja petersell, näppisin ka tüümianiokstelt värskeid lehekesi, lisasin maitse järgi soola - kõik see toimub umbes 3 minuti jooksul, liiga pehmeks porrut lasta ei ole hea. Valmis pasta (täna kasutusel efekti mõttes kolmevärvilised hiidsuured penned) kallasin pannile ning keerutasin maitsed segamini, lisasin veidi ka pasta keeduvett, et kuivama ei hakkaks. Samal ajal segasin munakollase, vahukoore ja paremsani ning kummutasin selle pastale peale, keerasin pliidilt tule alt ära ning segasin kõik läbi, viimasena läksid sisse röstitud ja purustatud metsapähklid (purustada nii, et jääksid ikka tükid mitte pulber). Nagu eelnevalt kirjutanud olen, koorene pasta on söömiseks kohe ning kuumale pannile see jääda ei tohi - kooresus ja valge värv kaob ning pasta jääb rasvast nõretav ja läikiv. Kausis puistasin pastale peale veel veidi röstitud metsapähkleid ning murulauku. Kõrvale sõime salatit, mille retsept on siin.

2 kommentaari:

  1. See retsept tundus nii ahvatlev, et tegin ka seda järgi. Aga ilma porruta, kuna meie pere meespool seda ei armasta. Väga maitsev sai, tänud retsepti eest :)
    Tults

    VastaKustuta