teisipäev, 19. mai 2009

Krõbedad kanatiivad mee ja tšilliga

Kui sõrmi mustaks teha ei pelga ning mee ja tšilli kooslus maitseb, siis üks hea mõte on määrida neid peale kanatiibadele. Sellist toitu on paras teha, kui muud asjatoimetused vajavad tegemist ning söögi valmistamiseks aega napib. Ettevalmistus võtab vaid loetud minutid, seejärel jätkavad kanatiivad ahjus, vajades vaid korra ümberpööramist.

Vaja läheb:
12 kanatiiba
1 spl mett
1 spl sojakastet
1 spl Worcesteri kastet
1 spl tomatipastat
1 paksu sidruniviilu mahl
3 pressitud küüslauguküünt
soola
tšillihelbeid (vastavalt taluvusele)

Tegin nii: pesin ja kuivatasin kanatiivad, tõstsin kaussi, kus neid segada saab. Panin tiibadele järjest peale 1 spl mett, 1 spl sojakastet, 1 spl Worcesteri kastet, 1 spl tomatipastat, hõõrusin ühtlaselt kõikidele tiibadele laiali. Pigistasin peale sidrunimahla, pressisin 3 küünt küüslauku, panin tunde järgi soola ning julguse järgi tšillihelbeid. Segasin veelkord kõik läbi. Tegelikult võiks maitse imendumiseks lasta tiibadel seista paar tunnikest, kuid ma ei saanud kauem oodata kui pool tundi, sest oh häda, kui näljane laps ärkab lõunaunest ja toit pole valmis... Need üksikud korrad, kui ma pole "graafikus", on mind päästnud ainuüksi Baby Tv, mis annab mulle need paarkümmend väärtuslikku lisaminutit enda päästmiseks :) Seekord sain õnneks söögi valmis õigeaegselt.
Pannile panin alla küpsetuspaberi, et tiibadelt nahk ümberpööramise ajal maha ei tuleks. Küpsetasin 200 kraadi juures ca 50 minutit, kuni tiivad olid mõnusalt pruunid. Panin kohe koos panniga rõdule jahtuma, sest mulle maitsevad need kõige rohkem külmalt. Sobivad väga hästi näksimiseks ka järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar