Autor: Aet Trisberg
Kirjastus Pegasus, 2014
Raamatus on neli peatükki. Esimene peatükk keskendub 1-3-aastaste laste toidule. Väikelaste toidu valmistamisel on põhilisteks märksõnadeks tooraine kvaliteet ja tervislikud toiduvalmistamise viisid. Võimalusel eelista laste toitudes mahetoorainet, kuna see on kasvanud ilma kemikaalideta ja seega ka tervisele parem.
Teises peatükis on koha leidnud retseptid, mis on lasteaia- ja koolilaste tõelised lemmiktoidud. Ja mitte ainult laste - need on toidud, mida hindab kogu pere.
Kolmandast peatükist leiab retsepte allergikutele ning erinevate toidutalumatuste käes kannatavatele lastele ja ka täiskasvanutele.
Neljas peatükk keskendub pidupäevatoitudele - olgu need sünnipäevad, jõulud või muud tähtpäevad, ei tahaks keegi köögis istuda ja päev otsa vaaritada. Et pidupäeva nautida saaks, on mõistlik päev varem võimalikult palju pidupäevatoite kas osaliselt või täielikult valmis teha. Siia peatükki on koondatud retseptid, mille maitseomadused ja tekstuur seistes ei halvene.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kulinaarsete kroonikute kokaraamat"
Kirjastus Pegasus, 2011
"Kulinaarsete kroonikute kokaraamatus" saab tutvuda 10 toidublogija parimate paladega. Iga blogija pakkus välja ühe retsepti kaheksasse erinevasse kategooriasse - seega kokku 80 toitu, mida toidublogijad peavad oma lemmikuteks. Raamatust leiab häid suppe, maitsvaid kooke ning isegi perekonna reliikviaid, mida blogijate peres on tehtud põlvest põlve. Samuti lihtsat ja kiiret argipäeva õhtuks kui midagi erilisemat ja aeganõudvamat pidulauale. Lisaks eksootilisi retsepte, mis toodud enamasti reisidelt. Loomulikult on kõik raamatusse jõudnud toidud varustatud fotodega; pildid ikka blogijate poolt klõpistud.
Raamatus saab tutvust teha ka blogijate endiga - selge see, et meid kõiki ühendab kirg hea toidu vastu. Aga teada saab ka, mis meid blogi kirjutama ajendab, kust ammutame ideid ja inspiratsiooni, samuti jagame oma kööginippe ja naljakaid seiku mõnest äpardusest köögis.
Mari-Liis blogist "Siit nurgast ja sealt nurgast"
Tuuli blogist "Ise tehtud. Hästi tehtud."
Liina blogist "Aglio e olio"
Piret blogist "Puhas rõõm"
Juta blogist "What a wonderful world!"
Ülle blogist "Tiramisust ja Fata Morganast"
Marju blogist "Tassike elu topelt koorega"
Elis blogist "Elis köögis"
Priit blogist "Profa köögipool"
Aet blogist "Aet köögis"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Maitseelamused tervise heaks"
Autor: Aet Trisberg
Ajakirjade Kirjastus, 2010
"Maitseelamused tervise heaks" on minu esimene kokaraamat ning see ilmus 2010. aasta mais. See raamat sobib teerajajaks algajale tervislikule toitujale või inspiratsiooniallikaks juba tervislikust toidust ja eluviisist lugupidavale inimesele.
Tervislikkus on üsna trafaretne ja leierdatud sõna, mille taga peidavad end sageli igasugused dieedid ning loobumine kõigest maitsvast. Paljude jaoks on tervislikkusest saanud lausa hirmutav sõna, mis rikub toidu juures kogu headuse. Minu soov on selle raamatuga kummutada hirmud tervislikust toitumisest kui "porgandinärimisest". Ma ei räägi loobumisest, ma räägin võimalusest ja oskustest erinevaid toiduaineid suurepäraseid maitseelamusi pakkuvateks toitudeks kombineerida - tervisliku toitumise võti seisneb kvaliteetses tooraines. Kindlasti ei pea tervislik toituja loobuma maiustamisest - raamatust leiab hulganisti ideid tervislike küpsetiste ja magustoitude valmistamiseks.