reede, 8. mai 2009

Kookosjäätis

Pole viimasel ajal eriti uusi jäätiseid teha katsetanud, üleüldse on jäätisemasin talv otsa vaid köögis ruumi võtnud ja tolmu kogunud... Kuni leidsin Kiilikese köögikatsetustest huvitavaid jäätiseretsepte, mis panid neelud käima. Minu jäätisemasinasse tohib panna max 600 ml aineid, seega vähendasin retseptis olevaid koguseid ja veidi muutsin ka sisu. 

Vaja läheb:
200 ml kookospiima
100 ml vahukoort
100 ml piima
2 munakollast
2 spl rafineerimata roosuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl Amarettot

Potis tuleb kuumutada kookospiim ja piim. Pidevalt segada. Kloppisin munakollased ja suhkru kergelt vahule ning lisasin kuuma piimasegu hulka, samal ajal pidevalt vispliga segades (viidatud retseptis oli küll segamine vastupidine, et piim munale hulka). Saadud segu tuleb taas korraks keemiseni kuumutada. Seejärel pott tulelt ning paari minuti pärast segada sinna sisse vahukoor (otse pakist, ilma vahustamata) ja Amaretto. Jahutasin maha ja pistsin külmkappi. Paari tunni pärast läks nüüd juba külm segu jäätisemasinasse ning siis jääb üle vaid nuppu keerata, ülejäänud teeb jäätisemasin ise.
Mul on isetehtud jäätisega probleem, et ei suuda jäätisekulbiga sellest ilusaid pallikesi vormida, kuna kodus valmistatud jäätise mass on veidi pehmem ja kreemjam kui poejäätisel, samas sügavkülmutades muutub see jällegi kivikõvaks ning sel juhul ei saa jäätisekulbiga sellele üldse ligi. Kuidagi vormisin kuuma jäätisekulbiga siiski pallikesed ning puistasin peale kookoshelbeid ning mõned mustikad. Seekord jäid jagajale näpud, sain vaid paar ampsu maitsta, ülejäänud pisteti nahka. Päris huvitav tuli välja siiski.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar