Teisipäev, 26. mai 2009

Maasika-mustikasmuuti

Palav pärastlõuna, vajaks midagi külma - aga teeme smuuti, see käib kärmesti. Võib ju võtta ka lihtsalt mõne mahla külmkapist, kuid smuuti on palju kasulikum - selles on marjad kuumutamata kujul, kus on säilinud kõik vitamiinid. Tavalistesse mahladesse on lisatud liialt palju valget suhkrut (paljudesse ka säilitusaineid), smuuti magusus tuleb looduslikust marjasuhkrust.

Vaja läheb (kahele):
2 dl mustikaid
peotäis maasikaid
1 suur banaan
2 dl ploomimahla

Ega smuuti tegemises midagi rasket olegi, lihtsalt tuleb panna kõik komponendid ühte nõuusse ning need saumikseriga või blenderis läbi jahvatada. Minu tähelepanekud smuuti tegemises on, et ühed marjad võiks olla sügavkülmutatud (minul olid mustikad sügavkülmast), kuna siis on smuuti konsistents klaasjalt jäine. Sellest ei piisa, kui mahl tuleb külmkapist, toasoojad või isegi külmkapis hoitud marjad annavad välja palju vedelama smuuti, mis minu arust pole nii maitsev. Banaan tundub minu jaoks smuuti kohustuslik komponent olevat, muude marjade ja mahladega võib varieerida fantaasia piires.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar