teisipäev, 12. mai 2009

"Teisejärguline" salat

"Teisejärguliseks" nimetan seda salatit sellepärast, et seda süüakse mingi muu toidu kõrvale värskeks ampsuks; põhiroana söömiseks on see liiga lahja just oma komponentide vähesuse tõttu (ja ka kaloraaži poolest). Täna oli salat koorese pasta kõrvale, sööjaks kaks ja pool inimest.

Vaja läheb:
kaks peotäit karulaugulehti (sobivad ka muud salatilehed)
1 paprika (nt oranž)
pool kurki
ca 15 kirsstomatit
röstitud seesamiseemneid

Kaste:
sidrunimahla (ca 1 cm klaasi põhjas)
seesamiõli (ca 1 cm klaasi põhjas)
Idamaist kalakastet (kümmekond tilka)
pipart
2 tl suhkurt

Kausi põhja panin karulaugulehed, lõikasin paprika ja kurgi peenteks viiludeks ning asetasin karulaugu peale. Kõige peale läksid poolitatud kirsstomatid. Kastme jaoks segasin kokku sidrunimahla, seesmiõli, Idamaise kalakastme (väga soolane, seega soola eraldi pole vaja lisada), pipra ja suhkru ning kallasin salatile peale. Puistasin salati üle röstitud seesamiseemnetega. Igasuguseid seemneid-pähkleid tasub salatile panemiseks röstida, kuna siis tuleb nende maitse paremini esile. Kes kalakastme peale ära ehmatasid, siis see haiseb hullemini kui maitseb - see on selline tumepruun õrnalt läbipaistev, vähese kalamekiga tulisoolane vedelik, mis sobib hästi ka salatitesse, aga liialdada kindasti ei tasu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar