Selle salati idee sain Nopi kohvikust, kus paar kuud tagasi lõunal Juliaga istusime ja sarnast salatit sõime. Tegin seda küll väikeste muudatustega, nt greibi asemel kasutasin apelsini. Selles salatis on väga vähe komponente, valmib kiiresti, kuid maitseb ülimalt hästi.
Vaja läheb (ühele):
ca 1 cm pakusune viil fetajuustu
peotäis lollorosso salatit
pool apelsini
10 kirsstomatit
mõned rohelised oliivid
oliiviõli
sidrunimahla
suhkrut
purustatud musta pipart
oreganot
Eile sain turult esimese pundi Eestis kasvatatud lollorosso salatit, mis oli hästi kähar ja hästi lilla - väga super; täna panin selle salatisse. Apelsini lõikusin ratasteks ning rattad asetasin tükeldatud lollorosso peale, poolitasin ka kirsstomatid ning lisasin salatile; puistasin peale mõned oliivid. Valasin üle oliiviõliga ning pigistasin sidrunist rohkelt mahla peale; sidruniga panen alati ka veidi suhkrut. Asetasin salatile ca 1 cm pakususe fetajuustuviilu ning külvasin üle purustatud musta pipra ja oreganoga. Ühe asja ainult unustasin - mul oli ka päiksekuivatatud tomatitega ciabatta, mida oleks võinud kõrvale hammustada, aga selle avastasin kahjuks siis, kui salat juba otsas oli...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar