See toit sobib lisandiks mõnele liharoale või täitsa vabalt ka paljalt söömiseks, kuna mozzarella lisab aedviljadele rasvasust ning annab mõnusa lisamaitse.
Vaja läheb (2,5 inimest):
2 paprikat
1 suurem suvikõrvits
ca 20 kirsstomatit
1 pakk mozzarellat (1 suur pallike)
värsket tüümiani
Rapunzli ürdisoola
musta pipart
oliiviõli
Lõikasin paprika neljaks, kirsstomatid pooleks, suvikõrvitsa lõikasin algul pooleks ning seejärel pikkupidi neljaks (jäid pikad laastud), asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puistasin paprikale ja suvikõrvitsale peale Rapunzli ürdisoola (sisaldab lisaks meresoolale porgandit, sellerit, peterselli, porrut, basiilikut, tüümiani ja tilli), tomatitele panin veidi meresoola, kõigile aedviljadele purustasin veskist peale veidi musta pipart. Lõikasin mozzarella õhukesteks viiludeks ning asetasin viilud aedviljade peale (kõik ei saa kaetud sellest kogusest), erilist rõhku panin tomati-mozzarella kooslusele. Lõpuks puistasin peale värskeid tüümianilehekesi, niristasin oliiviõli ning pistsin ahju. Küpsetasin ahju keskosas grilliga ca 15 minutit (ülemisele korrusele ei tasu tõsta, siis kõrvetab grill aedviljad mustaks. Sõin aedvilju koos krõbedate kanatiibadega mee-tšillikastmes.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar