
Vaja läheb:
125 g võid
1,25 dl suhkrut
4 muna
125 g mõrušokolaadi
1,75 dl nisujahu
noaotsatäis soola
150 g aprikoosimoosi
Glasuur ja kaunistus:
75 gr mõrušokolaadi
1 tl võid
1 dl rasvast piima (või koort)
2 tl suhkrut
100 gr valget šokolaadi
Esmalt vahustasin või ja suhkru, seejärel lisasin vahustamist peatamata munakollased. Eraldi nõus vahustasin munavalged.
Esimesse nõusse lisasin jahu, veidi soola ning sulanud šokolaadi (mille olin veevannis enne sulatanud) ja segasin kõik läbi. Viimasena lisasin munavalge ning segasin veelkord ettevaatlikult läbi. Taina valasin võiga määritud lahtikäivasse ahjuvormi ning küpsetasin 180 kraadiga pöördõhu funktsiooniga ahju keskosas 40 minutit. Võtsin koogi ahjust ning jahutasin maha, seejärel lõikasin koogi keskelt pooleks ning määrisin vahele kuumaks aetud aprikoosimoosi; moos peab olema nagu püree, ilma tükkideta. Enne glasuuri valmistamist mõtisklesin, kuidas saaks valgest šokolaadist tordi peale kaunistusi valmistada - selleks sulatasin veevannis valge šokolaadi, valasin sulanud šokolaadi fooliumile ning ajasin lusikaga võimalikult õhukeseks kihiks. Lastes valgel šokolaadil veidi taheneda, vajutasin piparkoogivormiga poolpehme šokolaadi sisse kujundid ning tõstsin šokolaadi fooliumi peal sügavkülma tahenema. Samal ajal valmistasin glasuuri - sulatasin potis 1 tl võid, 75 g mõrušokolaadi ning lisasin pidevalt segades 1 dl piima ja 2 tl suhkrut. Kallasin glasuuri tordi peale ning määrisin lusikaga ka külgedele. Kui glasuur jahtunud, kuid mitte täielikult tahenenud, oli, võtsin sügavkülmast kaunistused ning surkisin veidi noaotsaga, et neid kujundeid tervna kätte saada. Asetasin valgest šokolaadist lehekesed tumeda glasuuri peale. Olin väga rahul, et kaunistamisega ka hakkama sain; mitu lehekest läks katki, kuid õnneks jätkus neid tordi peale just piisavalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar