esmaspäev, 4. veebruar 2019

Lõherisoto roheliste hernestega

Risoto, nagu pastagi, on toit, mille variatsioone on lõputult. Maitse sõltub nii lisanditest kui ka puljongist, mida risoto valmistamiseks kasutada. Lisandeid võib nii sisse segada kui ka eraldi kihina peale lisada. Risotole saab ka värvi anda – üks klassikalisemaid kollase värvi allikaid on safran, mis annab nii erkkollast värvi kui ka iseloomulikku safrani maitsenüanssi. See on Milaano piirkonna klassika ning väärib kindlasti maitsmist, kui seda kanti külastada. Muidugi võib seda ka ise teha, safranirisoto retsept on ka siin blogis olemas.

Aga tänane retsept on risoto koos roheliste herneste ja lõhega. Kasutasin sügavkülmutatud herneid ning need on risoto sisse segatud võimalikult hilja, et neid minimaalselt kuumtöödelda (ikka eesmärgiga, et säiliks värskem maitse ja rohkem vitamiine). Lõhefilee on aga praetuna lisatud risoto peale hiljem eraldi. Kuna risoto on lõhelisandiga, siis haakub risotoga kõige paremini kalapuljong. Kui puljongi keetmiseks aega ega tahtmist pole, on kiire ja maitsev variant alati Food Studio kalapuljong.

Lõherisoto (4le):
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
1 + 1 sl võid
4 dl risotoriisi (Arborio/Carnaroli)
1 dl valget veini
750 ml Food Studio kalapuljongit
3 dl sügavkülmutatud herneid
ca 80-100 g parmesani juustu
värskelt jahvatatud musta pipart

ca 400 g lõhefileed
musta pipart
meresoola

Haki sibul ja küüslauk peenikeselt. Pane ühte potti kuumenema kalapuljong. Teises (mittenakkuvas) potis sulata või, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta madalal kuumusel ca 5 minutit. Tõsta kuumust ning lisa potti risotoriis.

Pidevalt segades lisa riisile valge vein ning lase alkoholil aurustuda. Kui teises potis on puljong keema läinud, lisa riisile peale umbes veerand puljongikogusest. Jäta risoto keskmisele kuumusele keema, aeg-ajalt segades ja puljongit juurde lisades.

Keeda risotot umbes 15 minutit, seejärel sega sisse herned ning paari minuti pärast umbes 1 sl võid ning riivitud parmesani juust. Sega risoto läbi ning vajadusel lisa veel veidi puljongit, et tekstuur liiga tihke poleks. Vajadusel lisa ka veidi soola.

Lõika lõhe neljaks ühesuuruseks viiluks, prae pannil väheses rasvas igast küljest ning puista peale soola ja pipart.

Tõsta risoto kaussi, jahvata peale musta pipart ning aseta peale praetud lõheviil.

29 kommentaari:

  1. I'm appreciate your writing skill. Please keep on working hard. Thanks for sharing.

    VastaKustuta
  2. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    VastaKustuta
  3. This is to inform the public that Ms. mercy, personal loan lenders financial opportunity for those who need financial assistance. We provide loan interest rate by 2% for individuals, businesses and corporations in accordance with the terms that are clear and easy to understand. contact us today via email: This is to inform the public that Ms. mercy, personal loan lenders financial opportunity for those who need financial assistance. We provide loan interest rate by 2% for individuals, businesses and corporations in accordance with the terms that are clear and easy to understand. contact us today via email:


    johnleemill12345@gmail.com

    VastaKustuta
  4. For the reason that the admin of this web site is working, no hesitation very quickly it will be renowned 무료야설 , due to its feature contents.

    VastaKustuta
  5. This 휴게텔 paragraph presents clear idea designed for the new people of blogging, that truly how to do blogging and site-building.

    VastaKustuta
  6. If you are going for best contents like myself 출장안마 , just visit this site daily for the reason that it provides quality contents, thanks

    VastaKustuta


  7. teacup poodles for sale under $500
    teacup poodle for sale near me
    toy poodles for sale
    teacup yorkie for sale
    teacup maltese puppies for sale
    https://greenlandpuppies.com/teacup-maltese-puppies-for-sale/
    https://greenlandpuppies.com/teacup-maltipoo-puppies-for-sale/
    https://greenlandpuppies.com/teacup-poodle-puppies-for-sale/
    https://greenlandpuppies.com/teacup-yorkie-for-sale/
    https://breezepuppies.com

    VastaKustuta
  8. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. 02e6ce5d241af9525b2efd1190a2f5a0
    numara onay
    website kurma
    website kurma

    VastaKustuta
  9. Thank you for your explanation, very good content. de157f72640f3fe4c7d3fd4df0090c3d
    define dedektörü

    VastaKustuta
  10. Nice post thank you Carmen

    VastaKustuta
  11. Tere, Minu nimi on Claudia Klein, ma olen sakslane, pakun laenu, olen ka finantskonsultant ja esindan ettevõtet Spotcap Global Financial Services.

    Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

    Tunnistan tõsiasja, et seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kõrge intressimäära, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või mõne muu põhjuse tõttu nii raske omakapitali laenu saada kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest.

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

    VastaKustuta
  12. Chat ve Sohbet topluluğumuz size yeni arkadaşlar edinme ve diğer insanlarla güzel anları paylaşma fırsatı verir.https://www.gevezeyeri.com/
    Sohbet
    Mobil sohbet
    Sohbet odaları
    Chat

    VastaKustuta
  13. شركة سبيد واي نقل الأثاث الموثوقة والمحترفة في الرياض تقدم خدمات نقل فعالة وآمنة لتجربة نقل مريحة.
    نقل عفش بالرياض 200 ريال

    VastaKustuta
  14. شركة اركان الشامل لخدمات النظافة في الدمام
    شركة تنظيف بالدمام

    VastaKustuta
  15. تعمل شركة انوار الجنة المحترفة في الدمام على تقديم خدمات عزل مواسير عالية الجودة لضمان عدم وجود تسريبات.
    شركة عزل مواسير بالدمام

    VastaKustuta