teisipäev, 30. august 2011

Minu nõrkushetked - teeme ise croissante

Croissant (eesti keeles sarvesai) on minu jaoks üks suurimaid nõrkusi, mis mind alalõpmata isutab ning millest ma pean end mööda vaatama sundima. Esiteks - õige croissant valmistatakse lehttainast, mis on väga rasvane, teiseks - selleks rasvaks on pahatihti hüdrogeenitud taimne rasv (transrasvad) ning kolmandaks on ka ülejäänud koostis pehmelt öeldes kirju. Ühesõnaga - kaugel tervislikkusest. Aga mul on nõrkushetki ja ma vajan aeg-ajalt ühte croissanti.

Üldiselt tunnen ma hea (siinkohal pean silmas maitset ja tekstuuri) croissandi välimuse järgi ära, kuid ühtegi lemmik-kohta, kust saab alati kindla peale häid croissante, ma veel Eestist leidnud pole. Tea, kas siin osataksegi neid Prantsusmaalt pärit pagaritööstuse parimaid palasid perfektselt küpsetada. Õige croissant pole lihtsalt sarvekujuline sai, vaid on kihiline, krõmpsuv-pudenev ja seest õhuline küpsetis. Croissante valmistatakse mitmesuguste täidistega, kuid minu jaoks eksisteerivad vaid kas puhtad võicroissant'id või juustucroissant'id.

Ei mäleta, miks mul need croissandid jälle meeli erutama hakkasid, aga kusagilt tekkis mõte valmistada need algusest lõpuni ise. Seega tuli valmistada pärmi-lehttainas. Jah, muidugi saab ka poe tainaga, aga see pole põnev ja tooraine pole samuti kiita.

Lehttainast olen ka varem valmistanud, kuid sel korral lugesin ja uurisin ning vaatasin veel mitmeid videosid, pannes nii mõndagi kõrva taha. Taina koostises tegin veidi omaloomingut, kuna mulle tundus mitmes tainas suhkru kogus liiga suur - mina aga tahtsin soolaseid croissante. Jahu-või-piima vahekord ja voltimisõpetus on pärit siit videost. Proovisin igat etappi ka pildistada, kuna pelgalt kirjutatud jutu põhjal jääb lehttaina voltimine veidi segaseks ja on raskesti jälgitav.

Aega on selleks toiminguks kindlasti vaja varuda - tainas tuleb valmistada küpsetamisele eelneval päeval ning see vajab kihtide tekkeks mitmed korrad rullimist. Nii, kes teevad kaasa? Alustame.

Vaja läheb (umbes 20 tk):
500 g nisujahu
9 g kuivpärmi
0,5-0,75 tl meresoola (kui kasutad ilma soolata võid, lisa soola rohkem)
1 sl rafineerimata roosuhkrut
300 ml toasooja piima (mitte üle 30 kraadi)
40 g võid

300 g võid (kasutasin Valio soolast võid)
nisujahu tööpinnale
määrimiseks 1 muna + 2 spl vett


1. Lahusta kuivpärm toasoojas piimas. Kui võtad piima külmkapist, soojenda seda kergelt potis või lisa külm piim potis sulatatud võile, kuid vedeliku temperatuuri ei tasu liiga kõrgele  (üle 40 kraadi) lasta, kuna muidu kaotab pärm oma toime.  Lisa nisujahule sool ja suhkur ning sega vedela segu hulka. Sõtku mass ühtlaseks tainaks kas käsitsi (ca 10 min) või köögikombaini abiga.

2. Jäta tainas rätikuga kaetud kaussi (või kaanega suletud Tupperware potti) kerkima ca 1,5-2 tunniks.

3. Tõsta ülejäänud või (300 g) toasooja ning rulli toidukile vahel lamedaks. Pane võiplaat rullituna ja kile vahel külmkappi.

4. Sõtku kerkinud tainas maha ning rulli lamedaks (ovaalseks või ristkülikukujuliseks). Aseta taina keskele lamedaks rullitud või ning keera taina servad ühelt ja siis teiselt poolt või peale. Keera tainast 90 kraadi - nii, et lahtised otsad jäävad üles ja alla. Rulli tainast vaid pikkupidi ja jälgi, et või vahelt välja ei tuleks. Lapi tainas taas kolmeks ning pane kile sisse mähituna külmkappi vähemalt pooleks tunniks tahenema.

Aseta taina vahele rullitud võiplaat


Lapi tainas kokku - üks külg või peale...


... ja teine külg või peale


Rulli tainas pikkupidi lamedaks (ristkülik)


Keera kolmeks kokku (nagu eelnevalt võid kattes)

5. Võta külmkapis olnud tainas taas ette nii, et lahtised otsad jääks üles ja alla ning rulli tainas pikkupidi lamedaks. Hea on kasutada rasket (ja külma) taignarulli - olgu see kas puust või marmorist (TW plastmassrull siin ei tööta). Lapi rullitud tainas taas kolmeks ning pane kile sisse mähituna külmkappi vähemalt pooleks tunniks tahenema.

Jätka külmas olnud taina rullilist sellisest asendist (taas tarvis tekitada ristkülik)

6. Korda poole tunni pärast toimingut nr 5 ning jäta tainas nüüd üleöö külmkappi.

7. Järgmisel hommikul võta tainas ette laiupidi (nii, et lahtised otsad jäävad paremale ja vasakule. Lõika tainas keskelt pooleks (teise poole võid sügavkülmutada või valmistada hiljem analoogselt esimesega). Nüüd peaksid lahtilõigatud osal nägema lehttaina kihte. Rulli tainas piki lehttaina kihte võimalikult pikaks ristkülikuks (teistpidi ära üldse kihte venita ega rulli).

Järgmisel hommikul peaksid nägema lahtilõigatud tainal voltimisest tulnud kihte

Rulli tainas piki tekkinud lehti ristkülikuks

8. Lõika tainaribast kolmnurgad ning keera kolmnurgad alates laiemast poolest rulli. Kui soovid croissante täidisega (nt juust või šokolaad), pane täidist veidi kolmnurga laiemasse ossa ja keera rulli.

Lõika rullitud tainas kolmnurkadeks


Keera alates laiemast otsast rulli


Jäta ahjuplaadile tunnikeseks kerkima

9. Lase croissantidel umbes 1 h küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida. Seejärel määri ettevaatlikult pealt muna ja vee seguga ning küpseta 200-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 15 minutit (kuni saiad on pealt kuldsed).

15 minutit ahjus ja kuldsed sarvesaiad valmis

10. Rõõmusta, et said hakkama ja naudi croissante.

60 kommentaari:

  1. Mulle meeldib väga selle postituse pealkiri. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

      Kas vajate oma projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pika- ja lühiajalisi laene, tagatisega ja tagatiseta laene ja palju muud. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse.

      Laen usaldusväärselt ja pädevalt ettevõttelt on see, mida vajate oma eesmärgi saavutamiseks. Oleme kõikehõlmav finantsteenuste ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

      * Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
      * Paindlik summa – Teie otsustate, kui palju soovite laenata.
      * Kiire otsefinantseerimine – saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
      * Paindlik intressimäär 3%.
      * Kõrge heakskiidu määrad
      * Paindlik tagasimakse – peate valima tagasimaksekuupäeva, kas kord nädalas, kuus või aastas 1–30 aasta jooksul.
      * Lihtne veebirakendus.
      * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
      * Varjatud tasusid pole

      Ärge kaotage võimalust raha puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenu andmisel aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas olnud rahalistes raskustes.

      Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
      E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
      WhatsApp: +447360502110

      Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täieliku usaldusega töötame koos kõigi asjaosaliste hüvanguks.

      Kustuta
  2. Ohhhh kui ilusad. Minu nõrkus samuti. Küll sa oled tubli, et ise otsast lõpuni neid valmistad. Ma õnneks ei viitsi :), seega neid mu majapidamisse suurtes kogustes ei teki! Juc

    VastaKustuta
  3. Super tõesti! Juba ammu plaanin, et teeks ise, aga ikka veel ei ole jõudnud ette võtta.

    VastaKustuta
  4. Super tõesti!
    Ma pole küll nii andunud fänn, aga kas Sa Kalamaja pagarikoja (Jahu ja Vana-Kalamaja nurgal) omasid oled proovinud? Omatehtutest kindlasti kehvemad, aga halbu pole minul veel õnnestunud sealt saada.

    VastaKustuta
  5. Oo, väga kaunid ja kihilised näevad välja!

    Kuigi jah, see eeltöö enne krõbeda saia kallale asumist on ikka liig mis liig. Enne tuleb kõvasti sisse hingata, putru süüa ja kätekõverdusi teha, kui lehttainategu ette võtta. Ja nii ma olengi seda kõike vaid ühe korra elus läbi teinud:D.
    Oma aastatetagusest draamast mäletan, et või soovitati veidikese jahuga eelnevalt läbi hõõruda ja uuesti külmkapis tsipa tahkemaks jahutada, siis on teda kergem rullida.

    VastaKustuta
  6. Väga tubli tõesti! Ma olen ka aastaid soolaste poole vaadanud, aga alpide pagarikojad on lõpuks oma töö teinud ja ma meeleldi sööks igal jumala hommikul sooja, lõhnava šokolaadicroissanti.

    VastaKustuta
  7. Oh kus praegu tahaks ühe su krõbeda-kihilise croissanti kallal pudistada:) Olen vaadanud Youtube'ist Heidi Parki "How to make croissants" ja no ma ei tea, arvasin küll, et pean sellega ootama, kuni lapsed suuremad: nii palju nikerdamist! Aga sina oled ikka väga tubli ja põhjalik.

    VastaKustuta
  8. Nii ilusad! Teleporteerimisrakendust paluks blogisse ka - ahjusoe sai otse arvutist oleks väga tore. Aga selline üleloomulik tragidus praegu on väääga kahtane, ma ütlen! :)

    VastaKustuta
  9. Ah, kui vaid saaks teile kõigile croissanti hommikukohvi kõrvale pakkuda!
    Selle ajaga ja viitsimisega on nii, et suurem laps on vanavanemate juures ja kõhubeebi pole otsustanud veel välja tulla - nii ma oma aega siin praegu sisustan :)
    Ülle, Sinu soovitatud jahuga määrimise nippi lugesin ka kusagilt, aga see kahe kile vahel raske rulliga rullimine töötab täiesti ilma tõrgeteta ja jahu pole sel juhul vaja. Kui rullida ilma kileta, siis on jahu abiks.
    KJM, ma Vana-Kalamaja pagarikoja küpsetisi proovinud pole, ei satu kunagi sinna kanti.

    VastaKustuta
  10. Laagris avati Tipo kohvik, kus minu meelest mandlicroissantid on imelised.

    VastaKustuta
  11. Me saabusime eile just Prantsusmaalt, kus ma 10 hommikut järjest imemaitsvaid sarvesaiu sõin. Plaanin peagi ühe Nami-Nami kooskokkamise sel teemal ja nüüd hea kõik Sinu postitust kiikama saata ;)

    VastaKustuta
  12. Tartu mnt Bonaparte'i delis on väga head croissantid, aga samas ma pole mingi ekspert.

    VastaKustuta
  13. Madissoni sarvesai on klassika. Minu arvates. Julia

    VastaKustuta
  14. Nii. Õhtune osa on igatahes tehtud. NN active time osutus tegelikult võrdlemisi tagasihoidlikuks. Olen kunagi korra elus varem ka lehttainat teinud ega mäleta, et see oleks väga kontimurdev töö olnud. Ei tundunud ka täna olevat.

    Hommik muidugi otsustab, kas kõik läks ikka nii, nagu peab...

    VastaKustuta
  15. Aitäh taaskord põhjaliku postituse eest. Proovin hetkel järele ja annan siis ka teada, kuidas mul läks. Ma usun, et homne hommik tuleb naudinguküllane:)

    VastaKustuta
  16. oh kui ilusad ja isuäratavad super!!!!!!!

    VastaKustuta
  17. Kas kuivpärm tuleb tõesti lahustada piimas? Lugesin internetist, et kuivpärm segatakse tavaliselt teiste kuivainetega (jahu) ja siis alles vedelikuga.

    VastaKustuta
  18. Kui kasutada toorpärmi kui palju siis?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Reeglina on 1 g kuivpärmi vaste 2 g toorpärmi.

      Kustuta
  19. Tänan hea retsepti eest!

    VastaKustuta
  20. Suur aitäh tahaks öelda LAPO MICRO FINANCE’ile, kes andis mulle laenu haige lapse ravimiseks. Mul on nii hea meel, et kohtusin täna LAPO-ga. Kui vajate kiiret laenu, võtke nendega e-posti teel ühendust: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta
  21. Tere, daamid ja härrad; Kas vajate kiirlaenu 24-48 tunni jooksul? Kui vastus on jaatav, soovitan teil taotleda laenu Novelty Finance'ist.

    Minu nimi on Davina Claire, ma olen finantsmaakler ja olen ka finantskonsultant. Olen jõudnud tähelepanu sellele, et paljudel inimestel on kõrge intressimäära, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või muude põhjuste tõttu nii raske saada laenu pankadest või muudest finantsasutustest. Soovitan kõigil, kes otsivad laenu, võtta ühendust Novelty Finance'iga, et saada laenu väga madala intressimääraga 3%. Tegemist on usaldusväärse laenufirmaga ning nendega saab koostööd teha. Saate nendega ühendust võtta e-posti teel: | noveltyfinances@gmail.com | VÕI saatke lisateabe saamiseks sõnum WhatsAppis numbril +447915601531.

    NOVELTY FINANCE pakub finantseerimislahendusi. Nad pakuvad igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja paljud teised). Nad pakuvad paindlikke ja erinevaid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatisega ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie finantsvajadustele.

    Mida saate Novelty Finance'iga taotledes:
    • Kohene juurdepääs teie rahalistele vahenditele pärast kinnitamist.
    • Konkurentsivõimelised intressimäärad (3% aastas)
    • Paindlikud tagasimaksetingimused
    • Lihtne kinnitamine, kui vajate lisavahendeid
    • Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
    • Laenu tagasi maksma ei kiirustata, vaid antakse aega laenu tagasimaksmise alustamiseks.
    • Varjatud tasud puuduvad

    Kuidas kandideerida:
    Laenu taotlemine on kiire ja lihtne!
    Kui olete huvitatud Novelty Finance'i laenu taotlemisest ja vajate laenupakkumise kohta lisateavet, peaksite lisateabe ja suuliste infotundide saamiseks SAATMA E-KIRI aadressile (noveltyfinances@gmail.com) VÕI saatke sõnum WhatsAppis +447915601531. Kehtivad nõuded ja tingimused.

    VastaKustuta
  22. kas vajate rahalist abi? pakume laenu 2%, see on seaduslik ettevõte, millel on au ja erinevus, oleme valmis teid aitama kõigis teie finantsprobleemides, pakume igat tüüpi laenu, nii et kui olete sellest laenupakkumisest huvitatud võtke meiega ühendust meie e-posti teel. (henryadersoncreditinvestment@gmail.com

    VastaKustuta
  23. Kas vajate projektilaenud investeerimislaenud, eralaenud, äri-, eluasemelaenud, õppelaenud, konsolideerimislaenud ja laenud erinevate projektide jaoks? need, kes soovivad ettevõttelt laenu saada, võtke meiega ühendust juba täna (dakany.endre@gmail.com) ja hankige laen juba täna.

    VastaKustuta
  24. Pakume igat liiki laene ja finantsteenuseid. Meie laenud väga ettevõtetelt eralaenud või pikad või lühikesed tähtajad soodsa intressimääraga (2%). Meie laenuprotsess on väga kiire ja usaldusväärne koos garantiidega. Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks külastage meid meie e-posti aadressil; { larrybright424@gmail.com } palun andke meile teada, kui palju laenu vajate ja soovite laenu kestust. Loodame teist kuulda. Saate saata sõnumi e-posti aadressile
    allpool. { pedrosalvador346@gmail.com}

    VastaKustuta
  25. Tere, daamid ja härrad; Kas vajate kiirlaenu 24-48 tunni jooksul? Kui vastus on jaatav, soovitan teil taotleda meiega laenu Novelty Finance'is e-posti teel: noveltyfinances@gmail.com VÕI WhatsApp: +447915601531.

    NOVELTY FINANCE pakub finantslahendusi. Pakume igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja paljud teised). Pakume ka paindlikke ja erinevaid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatisega ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie finantsvajadustele.

    ✓ Lihtne kinnitamine
    ✓ Paindlik tagasimakseperiood 6 - 360 kuud
    ✓ Väga mugav – saate laenu taotleda endale sobivas kohas ja ajal.
    ✓ Kohene juurdepääs teie rahale pärast kinnitamist.
    ✓ Subsideeritud intressimäär (3% aastas)
    ✓ Laenu tagasimaksmisega ei kiirustata, vaid antakse aega laenu tagasimaksmise alustamiseks.
    ✓ Varjatud tasud puuduvad
    ✓ Teid juhendatakse kogu protsessi vältel

    Kuidas kandideerida:
    Meilt laenu taotlemine on kiire ja lihtne!
    Saatke meile oma laenutaotlus läbi;
    E-post: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
    Helistage või kirjutage meile WhatsAppis: +447915601531.
    Kehtivad nõuded ja tingimused.

    VastaKustuta
  26. Tere, kas otsite võlgade konsolideerimislaenu, tagatiseta laenu, ärilaenu, hüpoteeklaenu, autolaenu, õppelaenu, eralaenu, riskikapitali jne! Olen eralaenuandja, andes laenu ettevõtetele ja eraisikutele madala ja mõistliku intressimääraga 2%. E-post: richardcosmos5@gmail.com

    VastaKustuta
  27. Kas vajate laenu? Isiklik laen? Ärikrediit? Hüpoteeklaen? Põllumajanduse rahastamine ja projektid? Pakume igat tüüpi laene intressimääraga 2%! kontaktmeiliaadress; (dakany.endre@gmail.com)

    pakkuda kiirlaenu

    VastaKustuta
  28. Kas vajate mingit rahalist abi? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kodulaenud? Ettevõtte laenud? Põllumajanduse rahastamine ja projektide rahastamine? Anname laenu intressiga 2%! Kontakt: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  29. Idb laenuagentuur väljastab laene nii eraisikutele kui ka ettevõtetele, et lahendada teie finantsprobleeme Covid-19 laenutoetusega. @
    citidaleloanapplication@owleyes.ch

    VastaKustuta
  30. Tere, Kas olete täna huvitatud laenu saamisest? Kui jah, võtke palun ühendust laenuandjaga, kes aitas mind 48 tunni jooksul 25 000 dollari väärtuses laenu andmisega. Kuigi olen nii kaua proovinud siit Internetist laenu saada, enne kui leidsin Mobil Funding Inc.-i. Lisateabe saamiseks võite temaga ühendust võtta ka meili teel: mobilfunding1999@gmail.com.

    VastaKustuta
  31. Kas vajate oma rahaliste vajaduste rahuldamiseks kiiresti laenu? Pakume laene vahemikus 2 000 kuni 50 000 000,00 eurot, oleme usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised, ilma krediidivõime kontrollita ning pakume välislaenudele 100% garantiid üleminekuperioodil.

    Samuti oleme andnud laenu kõigis valuutades intressimääraga 3% kõikide laenude puhul .... Huvi korral võtke meiega ühendust ettevõtte e-posti teel: accessloanfirm2030@gmail.com


    Saatke meile e-kiri aadressil: accessloanfirm2030@gmail.com

    Whatsapp: +79258159150

    Lugupidamisega
    Härra Scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    VastaKustuta
  32. Olen KLydia veronika Belgiast, taotlesin laenu summas 9000 eurot ja see kiideti MICHEAL JOSE FINANCE HOME'iga heaks pärast 3-päevast taotluse esitamist. Kõik, kes otsivad seaduslikku laenu, soovitan teid sellele ettevõttele suunata, olen väga tänulik abi eest, mida nad mulle andsid. Lisateabe saamiseks võite temaga ühendust võtta aadressil: infomichealfinanceltd@gmail.com või WhatsApp:+14699724809

    VastaKustuta
  33. Just eelmisel nädalal sain siin Steveni fondidelt 10 000 euro suuruse laenu. Ma ei usu kunagi, et see oli tõsi, sest nägin veebis munandit, kuidas keegi neilt laenu sai, kuid eelmisel nädalal oli see mulle selge need igasuguse laenu saamiseks e -posti aadressil stevenfunds@outlook.com või whatsapp +2347043593434

    VastaKustuta
  34. Kas vajate kiiret laenu? Anname eralaene? Ärilaenud? Kodulaenud? Põllumajanduslaenud? Hariduslaenud? Deebet-konsolideerimislaenud? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja rohkem koolilaenud? Stardilaenud? .Pakume 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  35. Tere,

    Oleme sertifitseeritud pakkuma järgmist tüüpi laene VÕI mis tahes tüüpi rahastamist: Eralaen? Ärilaenud? Võlgade konsolideerimise krediit? Kas parandada oma kodu? Investeerimiskrediit? Krediidid on saadaval? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kombineeritud laen? Konsolideerimislaenud? Huvi korral võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  36. Lugege minu tunnistust, kuidas ma saan usaldusväärsest ettevõttest laenu.

    Tere, elan Eestis, olin majanduslikus olukorras ja mul oli vaja maja osta. Üritasin otsida laenu erinevatest laenufirmadest, nii era- kui ka ettevõtetest, kuid see ei õnnestunud ja enamik panku keeldus minu krediidist. Aga nagu jumal tahtis, tutvustati mulle eralaenuandjat, kes andis mulle 75 000 eurot laenu ja täna on mul oma maja ja ettevõtte omanik ning mul läheb hetkel hästi, kui peate minema ettevõte laenu tagamiseks. tagatiseta, krediidikontrollita, ainult 2% intressimäär ja paremate tagasimakseplaanide ja -graafikuga kaasallkirjastaja, võtke ühendust Albaker laenuga,
    ( albakerloanfirm@gmail.com ). Ta ei tea, et ma seda teen, aga ma olen nüüd nii õnnelik ja otsustasin inimestele temast rohkem teada anda ja ma tahan, et Jumal teda rohkem õnnistaks. Saate temaga ühendust võtta tema e-posti teel. albakerloanfirm@gmail.com

    VastaKustuta
  37. Lugege minu tunnistust, kuidas ma saan usaldusväärsest ettevõttest laenu.

    Tere, elan Eestis, olin majanduslikus olukorras ja mul oli vaja maja osta. Üritasin otsida laenu erinevatest laenufirmadest, nii era- kui ka ettevõtetest, kuid see ei õnnestunud ja enamik panku keeldus minu krediidist. Aga nagu jumal tahtis, tutvustati mulle eralaenuandjat, kes andis mulle 75 000 eurot laenu ja täna on mul oma maja ja ettevõtte omanik ning mul läheb hetkel hästi, kui peate minema ettevõte laenu tagamiseks. tagatiseta, krediidikontrollita, ainult 2% intressimäär ja paremate tagasimakseplaanide ja -graafikuga kaasallkirjastaja, võtke ühendust Albaker laenuga,
    ( albakerloanfirm@gmail.com ). Ta ei tea, et ma seda teen, aga ma olen nüüd nii õnnelik ja otsustasin inimestele temast rohkem teada anda ja ma tahan, et Jumal teda rohkem õnnistaks. Saate temaga ühendust võtta tema e-posti teel. albakerloanfirm@gmail.com..

    VastaKustuta
  38. Taotlesin eile proua Sabinega oma poja haiglaarvete jaoks laenu 10 000 eurot ja täna maksti raha minu kontole Täna.. olen nüüd õnnelik, sest ta vabastas mind võlgadest, andes mulle laenu neile, kes vajavad. laen peaks temaga nüüd ühendust võtma: sabinhelps@gmail.com või whatsapp +79853899410 lisateabe saamiseks.

    VastaKustuta
  39. Kas vajate laenu? Meie laenuintress on 2%. Pakume igasuguseid laene, nagu eralaen, lepingulaen, pangalaen ärilaenuks ja palju muud või kui soovite oma ettevõtet refinantseerida, arveid tasuda, võtke meiega ühendust juba täna: saatke meile e-kiri kaudu: (zachm5335@gmail.com) WhatsApp +32 460203034

    VastaKustuta
  40. Kas vajate arvete tasumiseks võlgade tasumiseks laenu? Kas soovite täna oma võla kontrolli alla saada? Ettevõtluslaenu pikendamise pakkumine kohe? Kas vajate arve tasumiseks laenu? Kas vajate laenu? Kas teil on vaja isiklikku laenu? Ettevõtte laiendamise laen? Ettevõtluse alustamine, haridus, võlgade konsolideerimine Laen raske raha eest Laen millekski? Pakume laenu ilma krediidikontrollita madala intressimääraga 2% laenusummast, E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  41. Kas vajate kiiret laenu? Anname eralaene? Ärilaenud? Kodulaenud? Põllumajanduslaenud? Hariduslaenud? Deebet-konsolideerimislaenud? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja rohkem koolilaenud? Stardilaenud? .Pakume 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  42. Luban jagada seda laenutunnistust Jumala soosingu tõttu oma elus olen otsinud Interneti kaudu laenu ja ikka ei saanud laenu, sest olen oma halva krediidiskoori tõttu mustas nimekirjas, kaotasin töö ja kaotasin oma kodu, elasin tänaval pettunult ilma peavarju või toiduta, kuni ühel päeval leidsin Internetis tunnistuse, kuidas see ettevõte on inimesi laenuga aidanud, nii et proovisin kahjuks mu laen anti ilma tagatiseta, mida taotlesin 9 000.00 EURO eest olen nii õnnelik, tänu Sabine'i rahandusele, kui vajate seaduslikku laenuandjat ja jumalakartlikku laenuandja kontakti, võtke nüüd siin nende e-posti aadress: (sabinhelps@gmail.com) või whatsappi telefonil +79853899410

    VastaKustuta
  43. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate oma projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pika- ja lühiajalisi laene, tagatisega ja tagatiseta laene ja palju muud. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse.

    Laen usaldusväärselt ja pädevalt ettevõttelt on see, mida vajate oma eesmärgi saavutamiseks. Oleme kõikehõlmav finantsteenuste ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    * Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa – Teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsefinantseerimine – saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiidu määrad
    * Paindlik tagasimakse – peate valima tagasimaksekuupäeva, kas kord nädalas, kuus või aastas 1–30 aasta jooksul.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ärge kaotage võimalust raha puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenu andmisel aidata, sest oleme aidanud paljusid üksikisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas olnud rahalistes raskustes.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täieliku usaldusega töötame koos kõigi asjaosaliste hüvanguks.

    VastaKustuta
  44. Pakume erinevaid laene üksikisikutele (isiklik laen) ja koostööorganitele intressimääraga 2% aastas. See aitab teil täita oma rahalisi kohustusi, eriti käimasoleva maailma finantskriisi ajal. Võite laenata vahemikus 1 000–500 000 000 (naela, euro või dollari) Täiendavate päringute saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel (dakany.endre@gmail.com) Lugupidamisega.

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  45. Kas vajate laenu? isiklikud laenud? ärilaenud? hüpoteeklaen? Põllumajandus- ja projektifinantseerimine, KIIRLAEN. Kas vajate laenu võlgade tasumiseks, arvete tasumiseks või ilusa ettevõtte alustamiseks? ? Anname igasuguseid laene 2% intressiga! Kontakte-posti aadress: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  46. Tere, Minu nimi on Claudia Klein, ma olen sakslane, pakun laenu, olen ka finantskonsultant ja esindan ettevõtet Spotcap Global Financial Services.

    Kas vajate hädasti rahalist tuge? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil ühendust võtta minu ettevõttega | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | ja teil on laen teie kontol 24 tunni jooksul, sest pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (Isikilaen, Ettevõtluslaen ja palju muud), pakume nii pikaajalisi kui lühiajalisi laene, samuti saate laenata kuni 15 miljonit eurot ning väljastame laenu madala intressimääraga 3% aastas. Minu ettevõte aitab teil saavutada erinevaid eesmärke laia valiku laenutoodetega.

    Tunnistan tõsiasja, et seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem. Inimestel, kellel on rahalisi probleeme ja vajavad sellele lahendust, on paljudel inimestel kõrge intressimäära, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või mõne muu põhjuse tõttu nii raske omakapitali laenu saada kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest.

    Pole enam ooteaegu ega stressirohkeid pangakülastusi. Meie teenus on saadaval 24/7 – saate laenu võtta ja tehinguid sooritada igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunniseid maailmatasemel laenuteenuseid. Päringuteks/küsimusteks? - Saada e-kiri | spotcapglobalservices@gmail.com | või saatke sõnum WhatsAppis: +31642117819 | & Saate kohe vastuse

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!!

    VastaKustuta
  47. Kas otsite ärilaenu, eralaenu, eluasemelaenu, autolaenu, õppelaenu, võlgade konsolideerimise laenu, riskikapitali jne või pank või mõni finantsasutus on teile ühel või teisel põhjusel keeldunud laenu andmast või teid peteti. Olete oma laenulahenduste jaoks õiges kohas! Olen eralaenuandja, annan ettevõtetele ja eraisikutele laene madala intressimääraga ja taskukohase intressimääraga 3%. Võtke meiega ühendust e-posti teel: harryandersonloanfirm@hotmail.com

    VastaKustuta
  48. Tere,

    Oleme sertifitseeritud pakkuma järgmist tüüpi laene või mis tahes tüüpi rahastamist: eralaen? Ärilaenud? Võlgade konsolideerimise laen? Kas parandada oma kodu? Investeerimislaen? Krediidid on saadaval? Isiklikud laenud? Ärilaenud? Kombineeritud laen? Konsolideerimislaenud? Huvi korral võtke meiega ühendust: (richardcosmos5@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  49. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate oma projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pika- ja lühiajalisi laene, tagatisega ja tagatiseta laene ja palju muud. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse.

    Laen usaldusväärselt ja pädevalt ettevõttelt on see, mida vajate oma eesmärgi saavutamiseks. Oleme kõikehõlmav finantsteenuste ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    * Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa – Teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otsefinantseerimine – saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiidu määrad
    * Paindlik tagasimakse – peate valima tagasimaksekuupäeva, kas kord nädalas, kuus või aastas 1–30 aasta jooksul.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ärge kaotage võimalust raha puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenu andmisel aidata, sest oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas olnud rahalistes raskustes.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on oodatud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täieliku usaldusega töötame koos kõigi asjaosaliste hüvanguks.

    VastaKustuta
  50. QUICK EASY EMERGENCY URGENT LOANS LOAN OFFER EVERYONE APPLY NOW +918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric

    VastaKustuta
  51. Kas vajate krediiti? isiklikud laenud? ärilaenud? jõululaen? hüpoteegid? põllumajanduse ja projektide rahastamine? anname igasuguseid laene 2% intressiga! Kontaktmeiliaadress; (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  52. Head päeva

    Olen Richard Cosmose eralaenuandja. Pakun laenu intressimääraga 2% aastas ja summas 2000 eurot - 500 000 000,00 eurot Sellel on 100% omakapitali finantseering tagatisega ja tagatiseta laenudega. Tagame oma finantsteenused paljudele meie globaalsetele klientidele. Meie paindliku laenuportfelli abil saab laene töödelda ja laenuvõtjatele üle kanda võimalikult lühikese ajaga. Tegutseme selgete ja arusaadavatel tingimustel ning pakume igat liiki laene huvitatud klientidele, ettevõtetele, korporatsioonidele ja igat tüüpi ettevõtetele. Võtke meiega kohe ühendust aadressil: (richardcosmos5@gmail.com)

    Pakkuge kiiret laenu.

    VastaKustuta
  53. Head päeva

    Olen Richard Cosmose eralaenuandja. Pakun laenu intressimääraga 2% aastas ja summas 2000 eurot - 500 000 000,00 eurot Sellel on 100% omakapitali finantseerimine tagatud ja tagatiseta laenudega. Tagame oma finantsteenused paljudele meie globaalsetele klientidele. Meie paindliku laenuportfelli abil saab laene töödelda ja laenuvõtjatele üle kanda võimalikult lühikese ajaga. Tegutseme selgete ja arusaadavatel tingimustel ning pakume igat liiki laene huvitatud klientidele, ettevõtetele, korporatsioonidele ja igat tüüpi ettevõtetele. Võtke meiega kohe ühendust aadressil: (richardcosmos5@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  54. Soovin kasutada seda meediumit, et teavitada kõiki oma õde ja kõiki, kes vajavad laenu, et võtke palun ühendust proua Maria Katarzynaga, kes juhib koostöös PNB pangaga legitiimset heakskiidetud laenufirmat. Sain täna oma uue kodu jaoks laenu 9000. ilma pettuseta olen taotlenud laenu erinevatelt ettevõtetelt ja pole kunagi oma krediidiajaloo tõttu seda saanud. Turvalise laenu saamiseks võtke ühendust selle suurepärase organisatsiooniga, mille kontaktteave on allpool (mariakatarzyna167@gmail.com) või Whats-app + 48 (780-907-017) kiirlaenud, öelge neile, et ma juhtisin teid

    VastaKustuta