laupäev, 27. august 2011

Tomatisupp Jamie ainetel

Tomatihooajal maitsevad mulle korralikud mullas kasvanud kodumaised lihatomatid kõige rohkem just leiva peal süües. Endal algaja aiapidajana sel aastal veel kasvuhoonet pole, kuid järgmisel aastal plaanin selle rajamiseni jõuda. Tomatitega varustavad mind enamasti nii minu kui mehe vanemad.

Sõbranna tõi mulle aga sel nädalal rohkem tomateid, kui niisama ära süüa jõuaks - seega tuli nendega midagi ette võtta. Sai tehtud nii pastakastet kui tomatisuppi. Tomatisupp valmis Jamie Kokakooli raamatust ühe tomatisupi ainetel.


Vaja läheb:
2 porgandit
2 vart varssellerit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
jupp tšillit
oliiviõli
ca 8-10 keskmist tomatit
kana- või köögiviljapuljongit (kiireteks olukordadeks ökopuljongikuubikust)
ca 1 l vett
meresoola
piprasegu
punt peterselli
punt basiilikut

Peale:
krutoone ja/või praetud peekonit
basiilikulehti

Kuumuta potis õli, lisa sinna järjest hakitud porgandid, varssseller, sibul ja küüslauk. Hauta vahepeal segades umbes 10 minutit. Lisa hakitud tomat ja hauta veel umbes 5 minutit. Seejärel lisa puljong ning keeda madalal kuumusel ca 10 minutit. Lisa hakitud petersell ja basiilik, maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Püreesta supp sauseguriga või blenderis. Serveeri krutoonide või peekoniga.

7 kommentaari:

  1. Küsin, kas see supp on tehtud täiesti ilma vett lisamata?

    VastaKustuta
  2. Läheb ikka vesi ka. Parandasin ära :)

    VastaKustuta
  3. ja tomatid panen toorelt, ilma koorimata?

    VastaKustuta
  4. Jah, tomatid toorelt ja koorimata. Vähemalt mind tomatite koored ei sega, aga mõnda inimest häirivad.

    VastaKustuta
  5. Uskumatu, et ilma koore ja juustuta saab ka väga maitsvat püreesuppi teha! Aitäh :)

    VastaKustuta
  6. Tere! Ma ise vett ei pannud, kui tükeldan terved tomatid sisse, siis nendes on nii palju vett, et piisab täiesti. Ei kujuta ettegi, milline veesupp tuleks, kui panna 1 liiter vett juurde. Ilma selletagi väga vesine :)

    VastaKustuta