Operatsioon: likvideerime munavalgeid.
Minul läheb munakollaseid toitudes tarvis oluliselt rohkem kui munavalgeid. Järjekordne munavalgete ülejääk sai sel korral realiseeritud beseeküpsiste näol. Maitseks sisse veidi metspähkleid. Mina ise beseed väga ei armasta, aga mul on kodus üks väike maiasmokk, kellele maitseb besee igal kujul.
Vaja läheb (2 plaaditäit):
3 munavalget
150 g peeneteralist rafineerimata roosuhkrut
35 g purustatud metspähkleid
Vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks läikivaks vahuks. Purusta metspähklid köögikombainis (koorida pole vaja). Sega purustatud metspähklid vahustatud munavalgete hulka ning nirista tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tupsukesed. Küpseta umbes 1,5 h 85-kraadises pöördõhufunktsiooniga ahjus. Küpsised jäävad krõbedad.
Ma mõlgutasin mõtteid just sarnastel radadel, ainult et kookoshelvestega. Mul küll munavalgeid üle ei jää, pigem vastupidi. Mis sa tavaliselt kollastest teed?
VastaKustutaMinul lähevad munakollased pidevalt brüleekreemi ja jäätise sisse, samuti Caesari salati kastmesse, erinevatesse kookidesse, pastakastmetesse jne.
VastaKustutaVabandage minu teadmatust, aga mis on pöördõhufunktsiooniga ahi?
VastaKustutaPöördõhufunktsioon on üks ahju režiimidest. Küpsetab ühtlasemalt ning veidi kõrgemal temperatuuril kui sama arvväärtusega tavarežiim.
VastaKustutaTegin ka just neid küpsiseid ja maitsevad imehästi, kuid minul vajusid suhteliselt lötsiks. Kas oskab keegi öelda, miks nii?
VastaKustutaPavlovat tegin paar nädalat tagasi kõvema temperatuuriga ja see ei vajunud.
Irma
Irma, võimalik, et munavalgeid oli veidi liiga vähe vahustatud, kui besee lötsi vajus. Aga ahjud võivad ka väga erinevad olla ning äkki on anutud temperatuur Sinu ahjus beseede küpsetamiseks liiga madal.
VastaKustuta