Et mitte pastasöömisest süümepiinu tunda, tuleb leida poelettidelt üles kasulikud ning toitainerikkad pastatooted. Ühte toredat, esmapilgul veidi hirmutava värviga pastat, tehakse spirulinast (seda siis lisatakse nisujahule). Spirulina on üks ülikasulik sügavsinise-rohelisekarva vetikas, selles leidub 10 korda rohkem beetakaroteeni kui porgandites. Spirulinas on mitmeid B-rühma vitamiine ning mineraalidest leidub seal rauda ja magneesiumi. Isegi väike kogus spirulinat aitab vähendada terviseriske. Spirulinapastal on huvitavam maitse kui tavalisel nisujahupastal; otsustasin täna selle valmistada kooreses kastmes koos lõhe ja rohelise terapipraga. Rohelise terapipra ja lõhe koosluse avastasin Saaremal Georg Ots Spa hotelli restoranis - oli väga maitsev.
Vaja läheb (3-le):
250 g (spirulina)pastat
ca 200-300 g lõhefileed
värsket tilli
värsket peterselli
ca 25-30 rohelist terapipart (purustamata)
sidrunimahla
Kaste:
250 ml vahukoort
peotäis parmesani
kaks munakollast
meresoola
Kooresed pastad valmivad tõsiselt kiiresti, üldjuhul kulub toiduvalmistamiseks vaid 15-20 minutit. Alustasin pastale vee keema panemisega ning samal ajal lõikusin tilli ja peterselli peenikeseks. Seejärel tükeldasin lõhefilee (ilma nahata ikka) kuubikuteks. Segasin valmis pastakastme - kloppisin munakollased, lisasin vahukoort, parmesani ja soola ning panin sinna sisse ka ca 10-ks minutiks ligunema rohelised terapiprad. Roheline terapipar pole nii vänge kui must pipar, samuti on roheline terapipar tunduvalt pehmem kui must pipar - sellele piisabki vaid kümnekonnast minutist niisutamisest, siis sobib pipar juba väga hästi söömiseks. Vahetult enne pasta valmimist praadisin lõhefileekuubikud, millele lisasin soola, tilli, peterselli ning veidi sidrunimahla. Kui spirulinapasta on kuivalt musta värvi, siis keetes muutub see sügavroheliseks; igatahes on seda hea kasutada, kui on söögile vaja värviga efekti luua ning muidugi pole vähemoluline spirulina kasulikkus. Kurnasin pasta ning panin selle pannile lõhe juurde, segasin kõik läbi ning kohe läks peale ka koorene kaste. Nagu ikka kooreste pastade puhul, ei tohi seda kastet kaua kuumutada, korraks vaid läbi segada ning juba ongi roog valmis söömiseks. Pasta peab jääma siidjalt kreemine. Peale puistasin murulauku ning kõrvale sõin kaurulaugusalatit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar