reede, 25. detsember 2009

Murakakattega toorjuustutort

Mul on nüüd uus lemmiktort. Leidsin selle retsepti Toidutarest ning tegin seda paarile sõbrannale, kes mul sel aastal juba varakult sünnipäeval käisid. Murakakate toorjuustutordi peal oli lihtsalt imeline - tort võlus mind nii, et sai mu uueks lemmikuks. Täna, oma tegelikul sünnipäeval, kordasin ma seda torti, et pakkuda seda maitseelamust ka oma perekonnale. Murakad on minu arust ehtsad talvemarjad ning sobivad ideaalselt talvisesse sünnipäevatorti.


Põhi:
90 g Digestive küpsiseid
40 g võid

Täidis (1 osa):
250 g mascarponet
1 muna
1/2 dl rafineerimata roosuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Täidis (2 osa):
250 g hapukoort
1/4 dl rafineerimata roosuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kate:
150 g murakamoosi
1/4 dl munalikööri
1/4 dl apelsinimahla
2 lehte želatiini

Tort on tehtud 20 cm diameetriga lahtikäivas vormis, kogused selle järgi! Purustasin küpsised ja sulatasin või - segasin need omavahel läbi ning küpsetasin tordipõhja ahjus umbes 5 minutit. Mikserdasin muna, suhkrud ja toasooja mascarpone ühtlaseks massiks ning valasin tordipõhjale. Küpsetasin 200 kraadiga 20 minutit. Samal ajal valmistasin järgmise kihi - segasin hapukoore ja suhkrud. Valasin järgmise kihi 20 min küpsenud tordile ning küpsetasin samal temperatuuril veel 10 minutit. Jahutasin tordi täielikult maha (mina lasin jahtuda terve öö) ning valmistasin pealmise kihi. Niisutasin želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Segasin murakamoosi ja munalikööri, kuumutasin potis apelsinimahla ning lisasin väljaväänatud želatiinilehed, kuni need sulasid. Segasin kaks massi omavahel kokku (külmas olnud moosi ja likööri tõttu jahtus mass kiiresti maha) ning kallasin tordile. Tort peab külmas seisma vähemalt 5 tundi. Imemaitsev!

6 kommentaari:

  1. Palju õnne sünnipäevaks!

    Piret

    VastaKustuta
  2. Palju palju õnne sünnipäevaks!

    Aet:)

    VastaKustuta
  3. Kui tahaks sama kooki lapsele sünnipäevalauale panekuks, millega selle likööri siis võiks asendada?
    Tänud

    Jaanika

    VastaKustuta
  4. Pane veidi rohkem apelsinimahla (aga vähem kui 1/4 dl, kuna mahl on vedelam kui liköör). Hea valik sünnipäevakoogiks - see kook on lihtsalt imeline.

    VastaKustuta