teisipäev, 1. detsember 2009

"Lumised" mandlid

Kui Anee lasteaias on või magab, töötab kodus päkapiku küpsetustöökoda täies hoos - selleks, et teda iga päev üllatada, ei piisa poesmüüdavatest tervislikest maiustustest, tuleb ka ise midagi valmistada. Kuigi ma talle šokolaadi veel siiani süüa ei anna, mõtlesin teha ühed maitsvad maiustused, sest leidsin müügilt Rapunzli ehtsa vanilje ja roosuhkruga valge šokolaadi, pealegi panen seda maiustustesse õige natuke. Maiustustes kasutasin ka mandleid ja kookoshelbeid.

Lisaks mandlitele tegelesin täna varahommikul advendikalendri laialilammutamisega - eemaldasin sealt šokolaadid ning panin 24 lahtrisse sisse erinevaid tervislikke pisikesi maiustusi. Nimelt märkas Anee neid kalendreid poes müügil (need on hetkel väga hästi eksponeeritud ja lastele märgatavad), uuris kohe, mis see on, ma siis seletasin ja sealsamas mõtlesin juba, kuidas ma sisu ümber vahetan… Ostsin teine päev kalendri salaja ära tegin sellest tervisliku versiooni - rõõmu kui palju!

"Lumised" mandlid:
ca 25 mandlit
20 g vaniljega valget šokolaadi
kookoshelbeid

Röstisin 180-kraadises ahjus mandlid ja kookoshelbed, viimased on ahjus oluliselt vähem, ei tohi pruunistuda (röstimine toob maitse paremini välja). Sulatasin vesivannil valge šokolaadi ning keerutasin seal sees röstitud ja jahtunud mandleid. Tavalisse valgesse šokolaadi võib lisada vaniljesuhkrut ise juurde. Tõstsin mandlid ükshaaval kookoshelvestesse ning veeretasin need "lumiseks". Lasin jahtuda ja pakkisin kingikotti.

3 kommentaari:

  1. Üle ei maksaks ka vist pingutada. :)

    VastaKustuta
  2. Nii lihtne ja hea mõte! See blogi on mulle tõeline inspiratsiooniallikas :)

    VastaKustuta
  3. Rõõm kuulda, Liina, et mu toitudest inspiratsiooni leiad :)

    VastaKustuta