kolmapäev, 8. juuli 2009

Kreemjas kukeseenekaste rohke rohelisega

Minule maitsevad kukeseened üliväga; nende hooajal söön neid ikka päris tihti. Panen igal aastal kukeseeni ka kergelt läbipraetuna sügavkülma, siis on neid hea ka talvel võtta. Täna valmis aga kreemjas kukeseenekaste, lisandiks värsked tillukesed koorega kartulid.

Vaja läheb (2,5-le):
200 g kukeseeni
1 sibul
peotäis värsket spinatit
ca 20 cm pikkune porru
värsket tüümiani
värsket tilli
oliiviõli
300 ml vahukoort
200 ml piima
2 spl toorjuustu
2 spl maisitärklist
veidi külma vett
värskeid keedetud kartuleid

Lõikusin rohelise kraami ning sibula peeneks, praadisin pannil oliiviõlis kergelt kukeseened ning lisasin järgemööda sibula, porru, spinati ja tüümiani. Kastme otsustasin teha eriti rammusa, kasutades selleks vahukoort, piima ja toorjuustu. Lasin kastmel tasasel tulel ca 10 minutit podiseda ning paksendasin selle lõpus maisitärklisega, viimasena lisasin värske tilli. Ideaalne oli seda serveerida tillukeste koorega keedetud kartulitega, peale ripsutasin veel värsket tilli. Viis keele alla ning ka kukeseenepõlgur Renee pidas seda kastet väga maitsvaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar