esmaspäev, 6. juuli 2009

Suvine mungoasalat parmesaniga

Valmis üks järjekordne tore suvine salat.


Vaja läheb (kahele):
punt rukolat
6 spl idandatud mungube
1 oranž paprika
1 avokaado
ca 20 kirsstomatit
röstitud kõrvitsaseemneid
röstitud india pähkleid
3 spl seesamiõli
1 spl sidrunimahla
mõned tilgad idamaist kalakastet
3 tl rafineerimata roosuhkrut
musta pipart
riivitud parmesani
oliiviõlis ja parmesanis röstitud saia

Suvel palavate ilmadega on toorsalatid igati mõnus suutäis. Lisades toorsalatile erinevaid pähkleid, seemneid, juustusid või teraviljatooteid, saab neist valmistada põneva põhiroa. Salatit on hea valmistada igale sööjale oma taldrikusse, kuna selline salat ei kannata läbisegamist, samuti on salat mõeldud koheselt söömiseks, kuna õli ja mahlasegus seistes muutuvad toorained ligaseks. Salatipõhjaks rebisin rukolavarsi, kallasin peale idandatud mungoad, paprikaviilud, küpsest ja kreemjast avokaadost lõikasin tükikesed ning poolitasin kirsstomatid. Kastmeks segasin kokku seesamiõli, sidrunimahla, kalakastme (annab soolasust, piisab mõnest tilgast) ja roosuhkru - kallasin selle salatile peale. Lisaks purustasin musta pipart ning puistasin peale röstitud kõrvitsaseemneid ja india pähkleid; röstides tulevad seemnete ja pähklite maitsed paremini esile. Serveerisin riivitud parmesani ning oliiviõlis ja parmesanis röstitud saiaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar