esmaspäev, 22. juuni 2009

Tervislikud kaerahelbeküpsised

Neid kaerahelbeküpsiseid mäletan ma juba oma lapsepõlvest, tõenäoliselt mõtles need mu emme välja, kuna ma kaerahelbeputru kohe üldse süüa ei tahtnud. Siis tuligi kavalus käiku lasta ning kaer muul viisil söödavaks teha. Siin väljatoodud retsept on lihtsalt üks tuletis neist küpsistest, sinna sisse võib lisandiks panna erinevaid kuivatatud puuvilju, samuti sobib või asemel kasutada õli.

Vaja läheb (30 küpsist):
4 dl kaerahelbeid
1 dl sojahelbeid
1 dl rosinaid
1 dl purustatud metspähkleid või mandleid
1 dl kookoshelbeid
1 dl rafineerimata roosuhkrut
0,5 dl päevalilleseemneid
0,5 dl tükeldatud kuivatatud ploome
100 g võid või 1 dl õli
2-3 munavalget


Segasin omavahel kõik kuivained, seejärel sulatasin või ning lisasin kuivainetele, viimasena lisasin vahustatud munavalged ning segasin kokku ühtlase massi. Asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusikasuurused pätsikesed ning küpsetasin ahjus 175 kraadiga (või 170 kraadi+ pöördõhk) ca 15-20 minutit kuni küpsised muutusid kuldseks. Tõeliselt kiiresti valmivad väga maitsvad ning tervislikke komponente sisaldavad küpsised. Kusjuures mu emme imestab, kuidas ma neid küpsiseid nii maitsvaid teen, temal tulevad need hoopis teistsugused. Minu arust on see nagu pannkookidega, et igal perenaisel on pannkoogid ise maitsega ning kellegi teise pannkooke täpselt järgi teha on pea võimatu, igal kokal on ikka oma käekiri...

2 kommentaari:

  1. väga super küpsised, tänud retsepti eest Aet! Kuna ise tegelen jõutreeningutega, siis lisasin taignale ka proteiinipulbrit (küpsisemaitselist). Tainas sai veidi sitkem kui ilma selleta, kuit meeletu maitse elamus. Vahest tulevad küpsised kuldsemad, vahel heledamad, ei viitsi nii kaua oodata (minimum ahjusoleku aeg ikka 14min).

    VastaKustuta
  2. Imemaitsvad! Akki voiks proovida ka voi asemel kookosoli

    VastaKustuta