reede, 5. juuni 2009

Küüslaugusaiad

Kui toorsalatit süüa põhiroana, on selle juurde vaja mingit proteiini- või süsivesikurikast lisandit, et salat liiga jänkutoit ei tunduks. Alati on võimalus lisada erinevaid juustusid, aga väga head on ka traditsioonilised krutoonid või röstitud küüslaugusaiad. Küüslaugusaiad valmivad väga kiiresti, seda juhul, kui sai juba olemas.

Vaja läheb:
pikka Prantsuse või Itaalia leiba
küüslauku
võid
soola

Kas nüüd nimetada neid küüslaugusaiadeks või küüslauguleibadeks; inglise keeles on nende kohta termin bread, aga meil peetakse ikka heledaid pagaritooteid saiadeks. Pealegi, küüslauguleivad tuletavad meelde neid rõvedaid rohkes õlis praetud pubi suupisteid... Mina kasutasin pikka Itaalia nisujahuleiba (meie jaoks siis sai), mille lõikasin keskelt laiupidi pooleks. Lasin võil toasoojuses pehmeneda ning lisasin purustatud küüslauguküüne ja veidi soola; segasin läbi. Maitsestatud või määrisin saiadele peale ning küpsetasin ahjus 180 kraadiga ca 10 minutit. Vabalt võib võisegusse lisada ka peenelt hakitud peterselli, tulevad ka väga maitsvad. Saia ja või koguseid on raske öelda, aga silma järgi tuleks vaadata, et sai peaks olema kaetud korraliku kihi võiga. Hoiatus ka - küüslauku ei tohi ahjus mingil juhul kõrvetada, siis muutub see mõrkjaks. Igatahes tõeliselt mõnus amps salati kõrvale!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar