neljapäev, 4. juuni 2009

Kuum lavaširull idamaiste sugemetega

Täna on terve päev vihma kallanud, väljas on + 8 kraadi ja on juunikuu... Sellise ilmaga tahaks midagi toekamat kohe süüa. Revideerides külmkapisisu, tuli mõte teha ahjus kuumi täidetud lavaširulle.

Vaja läheb (2,5 inimesele):
1 pakk lavašši
250 g sea(delikatess)hakkliha
pool oranži paprikat
140 g bambusevõrseid
ca 80 g ananassikompotti
15 kirsstomatit
2 küünt küüslauku
2 tl magushaput Tai tšillikastet
oliiviõli
soola
tilk sojakastet
1 tl fariinisuhkrut
juustu

Praadisin oliiviõlis kergelt hakkliha. Olen ka enne maininud, et kasutan vaid Rakvere delikatesshakklihasid, kuna nendes sisalduv rasvakogus on minimaalne, tavaline 25-30% rasvasisaldusega hakkliha hakkaks liigset rasva välja ajama ja rikuks sellise toidu ära. Lisasin hakklihale järgemööda (et pann kuumust ei kaotaks) poolekslõigatud kirsstomatid, tükeldatud paprika, hakitud küüslaugu, bambusevõrsed ja ananassitükid. Kuumutasin veidi ning lisasin ka soola, fariinisuhkru, Tai tšillikastme ja sojakastme. Laotasin lavaši küpsetuspaberile laiali ning kallasin hakklihasegu selle peale, panin ka mõned viilud juustu vahele ning keerasin rulli. Küpsetasin ahjus 200 kraadiga ca 15 minutit. Tai tšillikaste ja bambusevõrsed andsid idamaise maitsenüansi. Maitses hästi koos toorsalatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar