esmaspäev, 8. juuni 2009

Greibisalat röstitud india pähklitega

Tänaõhtune salat põhiroa kõrvale meie peres oli lollorosso greibi ja röstitud india pähklitega.

Vaja läheb:
tubli peotäis lollorosso salatit
1 keskmine greip
peotäis idandeid (minul lambaläätse-Daikoni rediseseemnete segu)
ca 15 kirsstomatit
röstitud india pähkleid

Kaste:
greibimahla
kreekapähkli õli
purustatud musta pipart
granaatõunakontsentraati


Rebisin lollorosso salati tükkideks, koorisin greibi ning lõikasin ratasteks, keskmised rattad panin salatilehtedele, otsatükid jätsin kastmesse mahla lisamise jaoks. Puistasin peale idandeid, milleks mul sel korral olid Herne tänava ökopoest ostetud lambaläätse ja Daikoni redise seemnete segu (neid on tarvis ise idandada) - need idandid on veidi mõrkjamad kui mungoad, samuti ei säili need üle paari päeva, muutuvad täiesti mõruks. Lõikasin ka kirsstomatid pooleks ja panin salatisse. Kastme jaoks pigistasin greibiotstest mahla, segasin kreekapähkli õli ja granaatõunakontsentraadiga (mis on magus) ning veidi pipart, kallasin salatile peale. Lõpus lisasin ahjus vähese soolaga röstitud india pähklid. Kui salatit süüa põhiroana, eeldab see mõne juustu või nt küüslaugusaiade lisamist sellele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar