kolmapäev, 3. juuni 2009

Marjadega kohupiimamuffinid

Täna on ilm nii külm ja vihmane, sellest hoolimata käisin Aneega hommikul rannametsas vankrijooksu tegemas ja mänguväljakul turnimas. Aeg läks õues kiiresti ning kui kahe tunni pärast tagasi koju tulime, oli kõht tühi mis tühi. Külmkappi oli liiga palju kohupiima tekkinud, sellega tuli midagi ilmtingimata ette võtta. Kolasin mööda nami-namit ringi, no ei leidnud midagi, mis väga istutaks. Jõudsin juba muffinide juurde, kuid ikka ei tundunud ükski retsept täiuslik olevat, või kui meeldis, siis ei olnud seal kohupiima sees, aga mina pidin kindlasti oma kohupiima ära kasutama. Lõpuks mõtlesin ikka oma peas välja, millised kohupiimamuffinid täna tulevad.

Vaja läheb (12 muffinit):
400 g kohupiima
100 g võid
2 muna
70 g fariinisuhkrut
2 dl nisujahu
40 g purustatud mandleid
1 tl soodat
6 maasikat
6 tl vaarikaid

Glasuur:
0.75 dl rafineerimata roosuhkrut
1 spl võid
1 tl kaneeli

Kloppisin kaks muna kergelt vispliga, segasin kohupiimaga kokku (kasutasin mahedaid Pajumäe ja Saida kohupiimakreeme). Teises kausis segasin omavahel 2 dl nisujahu, 1 tl soodat, 70 g fariinisuhkrut ning 40 g purustatud mandleid. Ühendasin kahe anuma sisu ning viimasena lisasin sulatatud või; segasin saadud massi tasakesi läbi. Panin muffinivormi paberid ning neisse põhja 1 tl tainast, kuuele muffinile asetasin sisse lõigutud maasikad, kuuele külmutatud vaarikad (värskeid ju pole veel, aga loomulikult sobivad need ka väga hästi). Katsin marjad pealt uuesti sama tainaga, mahtus täpselt ära ühte muffinipanni ehk sellest kogusest saab 12 muffinit. Glasuuriks sulatasin potis suhkru, kuni hakkas pruunistuma; lisasin juba tulelt võttes või ja kaneeli. Niristasin igale muffinile peale veidi glasuuri ning pistsin ahju. Küpsetasin pool tundi pöördõhu funktsiooniga 175 kraadi juures. Väga maitsvad!

5 kommentaari:

  1. Väga ilus foto!!!
    Kui tohib küsida, siis mis kaamerat kasutad?
    Kõik su pildid on väga kenad!
    Kas oled seda pilti ka natuke töödelnud?

    VastaKustuta
  2. Aitäh:) Kaameraks on mul Canon EOS 5D Mark II, ei saa tõesti kurta selle üle. Valdav enamik mu piltidest on töötlemata, ma klõpsin tavaliselt ühest toidust erinevate nurkade alt oma 25 võtet, hiljem valin parima välja. Kui veidi lõigata või hele-tumedust sättida tarvis, kasutan iPhoto programmi. Juuresolev pilt on tehtud objektiivi macro-režiimi kasutades.

    VastaKustuta
  3. Tere!
    Proovisin teha neid muffineid ja need ebaõnnestusid täieikult. Ehk oskate kommenteerida, kas kuskil võis midagi valesti minna...
    Esmalt tuli tainas väga ebamuffinlikult paks ning seda oli raske vormi saada. Ahjus kerkisid muffinid väga suureks ja pärast vajusid täiesti lössi ja jäid seest õõnsaks. Ja üks maasikas muffini sees minu meelest piisavalt mahlasust ei andnud...

    VastaKustuta
  4. Vastupidiselt eelkõnelejale, õnnestusid minul muffinid suurepäraselt. Neile ei tulnud küll suuri muhve peale, aga maitse oli imehea. Samas muutsin olude sunnil veidi retsepti. Aga mees ei jõudnud muffineid ära kiita. Oluline on siinkohal märkida, et ta üldiselt neid ei armasta (nagu minagi), aga mul oli samamoodi vaja kiiremas korras ära teha Pajumäe vaniljekohupiimakreem ja mustika kohupiimakreem ja tuli meelde, et teie blogis oli kohupiimamuffinite retsept. Kokku oli 350 g kohupiima ehk natuke vähem kui retseptis. Lisaks ei olnud mul mandleid, seega selle osa jätsin lihtsalt retseptist välja. Maasikad asendasin külmutatud mustikatega. Poolele taignale lisasin silma järgi kakaod ja neile panin sisse banaani. Nendest tulid minu isiklikud lemmikud. Aaa..üks asi siiski veel teistmoodi-kuna fariinisuhkrut kodus ei olnud, asendasin selle demerara suhkruga ja lisasin veidi tavalist suhkrut ning vaniljesuhkrut ja sooda asemel 2 tl küpsetuspulbrit. Aitäh hea idee eest, küpsetan neid kindlasti veel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Liina, tore kuulda, et retsepti osas nii palju improviseerisid ja et muffinid maitsesid.

      Kustuta