kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Tomati-avokaadosalat küüslauguga

Jagan ühe viimase aja lemmikuima salati retsepti, millest praegu vaimustuses olen ja mida üsna sageli valmistan. Salatis on vaid kaks põhikomponenti – tomat ja avokaado, maitseks lisan aga juurde küüslauku, mis annab salatile teravust. Praegu on avokaadod parimas olekus, tomatitest aga eelistan kirsstomateid, milles on rohkem maitset. Tomatite maitset annab intensiivistada koos soolaga sõelal nõrutamine.

Vaja läheb:
1 küps avokaado
ca 12 kirsstomatit
1 väike küüslauguküüs
ca 1/3 tl meresoola
musta pipart
külmpressitud oliiviõli

Lõika kirsstomatid pooleks, pane sõelale ning puista peale ca 1/3 teelusikatäit meresoola. Sega tomatid soolaga läbi ja jäta sõelale nõrguma. Selline meetod jäi mulle silma ühest Jamie Oliveri raamatust ning mul on selle salati esialgne kuju ka blogis olemas. Kogu sool ei jää tomatite külge, vaid nõrgub osaliselt koos tomatimahlaga välja ning muudab tomatid maitseküllasemaks. Eriti hea on seda meetodit kasutada talviste tomatite puhul. Jäta tomatid sõelale nõrguma ca 10ks minutiks.

Samal ajal poolita avokaado, eemalda seeme, lõika noaga viljaliha sisse risti rästi lõiked ning urgitse viljaliha lusikaga koore seest välja. Pressi küüslauguküüs läbi küüslaugupressi. Pane kaussi nõrgunud tomatid, avokaado ja küüslauk, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ning nirista salatisse ka külmpressitud oliiviõli. Sega salat läbi ja serveeri kas liha või kala juurde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar