Neile, kes proovivad vähendada toidus suhkrukoguseid, aga midagi magusat tahaks ikka vahel põske pista, peaks see trühvlite retsept eriti hästi sobima. Peidetud (just selliseid koguseid, mida me ei taju) suhkrut on väga paljudes toitudes ja toodetes, mida me igapäevaselt või üsna sageli tarbime. Iseenesestmõistetav, et suur suhkrukogus peitub kookides, šokolaadis ja kommides, aga ka näiteks maitsestatud jogurtites ja kohupiimakreemides, hommikuhelvestes ja müslis, mahlajookides, leivas ning veel mitmes teises toidus, mis paljude jaoks sageli menüüsse satub.
Selle põhiliselt datlitest ja Kreeka pähklitest koosneva alternatiivse trühvliretsepti inspiratsiooni sain Otse Omadelt lehelt. Lisasin koostisesse magususe andmiseks veidi agaavisiirupit, aga selle võib asendada ka meega või üldse välja jätta. Isegi agaavisiirupit lisades ei muutu trühvlid liiga magusaks; pigem peaks need meeldima neile, kellele maitsevad veidi mõrumad maiustused.
Vaja läheb:
150 g datleid
100 g Kreeka pähkleid
1 sl kakaopulbrit + veidi kakaod trühvlite veeretemaiseks (puhas mõru kakao, mitte maitsestatud)
1 sl agaavisiirupit (võib asendada ka meega)
1 tl vanilliekstrakti (orgaaniline vanilliekstrakt on müügil nt Marks & Spenceris)
Jahvata köögikombaini abil datlid ja Kreeka pähklid ühtlaseks massiks nii, et segu sisse ei jääks suuri tükke. Sega peenestatud massi hulka kakaopulber, agaavisiirup ja vanilliekstrakt. Vormi käte vahel väikesed pallikesed ning veereta trühvleid kakaos. Enne serveerimist hoia vähemalt tund aega külmkapis (samuti säilita neid külmas).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar