neljapäev, 30. september 2010

Digestive küpsised

Lisaks tatrale on poodidest millegipärast otsa lõppenud ka Digestive küpsised. Minu vaatlus põhineb paaril Selveril, seega ei taha nüüd päris paanikat külvata ja innustada inimesi poodidest, kus küpsised veel alles, neid kottidega koju tassima. Kui Digestive küpsiseid poest ei saa, võib ju neid ka ise teha. See pole esimene kord, kui neid ise teen. Retsept nami-namist.


Vaja läheb:
100 g täisteranisujahu 

100 g kaerajahu

50 g pehmet pruuni suhkrut (kasutasin muscovado suhkrut)

1 tl küpsetuspulbrit

noaotsatäis soola 

100 g võid

1-2 sl piima

Sega kuivained omavahel. Näpista juurde või, kuni saad peene puru. Lisa nii palju piima, et saad niiske taina. Pane tainas 15 minutiks külmkappi tahenema.
Pane tainas kahe toidukile tüki vahele ning rulli ettevaatlikult 3 mm paksuseks. Lõika tainast 6-7 cm läbimõõduga kettad (vajutasin klaasiga). 
Tõsta tainakettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Tõsta küpsetusplaat ahjust välja ning lase 5 minutit jahtuda. Siis libista küpsised metallrestile jahtuma. Küpsised säilivad 2-3 päeva õhukindlas karbis.

7 kommentaari:

  1. Pole iial retseptides, kus kästakse just Digestive küpsiseid kasutada, neid kasutanud. Selga küpsistega saab ka hakkama. St. vahet pole ju, mis küpsisepuru sa sinna koogipõhjaks topid.

    VastaKustuta
  2. ..ja mina ei kasuta üldse küpsiseid. täistera jahud, või ja suhkur (kasutan ka tihti rafineerimata suhkrut) näpin puruks, vajutan vormi põhja ja eelküpsetan. ma isegi ei hoia külmkapis ega võimle kuidagi selle puruga.. kiire värk. vahele mingi täidis ja puru peale ning valmis ta saabki.
    (niisama näksimiseks muidugi teen vahest küpsiseid)
    Maiekas

    VastaKustuta
  3. Aet - täiesti geniaalne. Mul on seni olnud tõeline mõttepeetus Digestive küpsiste koha pealt ehk siis pole taibanudki, et neid saab ju ka ise teha!
    Minu viimased vaatlused annavad tulemuseks selle, et M&S poes on alati saadaval ja väga head küpsised ning Prisma Rainbow sarja küpsiseid on ka ikka riiulil olnud (vähemalt on alati siis olemas olnud, kui olen osta tahtnud).

    VastaKustuta
  4. Selga küpsiseid koosseisus nisujahu, suhkur, hüdrogeenitud taimne rasv (võiseemnikuõli, palmiõli, sojaubade õli, rapsiseemneõli, emulgaator E322), munamass, kondenspiim suhkruga, kergitusained (E500, E503), sool, lõhna- ja maitseained (karamell, vanilliin – looduslähedane), emulgaator E472e vist Aedale soovitada ei tasu ;)

    Ses mõttes on ikka suur vahe, milliseid küpsiseid põhjaks kasutada.

    VastaKustuta
  5. Pole samuti tulnud varem mõttele neid küpsiseid ise teha. Digestived on minu ühed kindlad lemmikud. Olen teinud nii Digestive, kui ka Selga küpsistega tordipõhju. Mulle ikkagi tundub, et toorjuustuga tortidele sobib just Digestive põhi. Katsetan kindlasti ise ära!
    Väga kenad näevad välja!

    VastaKustuta
  6. Kena pilt jah!

    Mina olen tihti teinud ühe koguse seda küpsisetainast ja toorjuustukoogi vormi põhja surunud ning kergelt läbi küpsetanud. Siis toorjuustukate peale jne. (Kohutas ka tavaline Digestive-küpsise koostis, seepärast otsustasin ise teha).

    Ma küpsiseid pole hetkel otsinudki poest, aga kaerajahu ajan hetkel tikutulega taga. Mis toimub???? :D

    VastaKustuta
  7. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta