teisipäev, 4. august 2009

Hakkliha-tomatipizza

Mul oli kodus hakkliha ning äsja ostetud ümmargune pizzataldrik, tundus olevat õige hetk valmistada üks pizza.

Tainas:
1 dl käesooja vett
10 g pärmi
3 dl nisujahu
1 sl oliiviõli
0,5 tl soola
kuivatatud basiilikut
kuivatatud tüümiani

Täidis:
240 g seahakkliha
200 g tomatipastat
oliiviõli
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
4 rõngast ananassi
1 tomat
basiilikut
tüümiani
oreganot
100 g juustu


Esmalt valmistasin pizzapõhja – segasin kausis jahu, soola, kuivatatud tüümiani ja basiiliku, lisasin juurde oliiviõli ning vees lahustatud pärmi ja segasin ühtlaseks tainaks. Tainas tuleb korralikult läbi sõtkuda, ikka 5 minutit vähemalt. Jätsin taina kaane alla üheks tunniks kerkima. Kerkinud taina sõtkusin uuesti läbi ning seejärel rullisin sellest ümmarguse ratta. Tõstsin taina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ootama. Samal ajal valmistasin pizzale katte – praadisin oliiviõlis kergelt hakkliha, lõikusin sibula ja küüslaugu ning lisasin ka need pannile. Valasin pannile tomatipasta, segasin sisse basiiliku, tüümiani ja oregano, samuti väikesteks tükkideks lõigutud ananassid. Kogu segu kallasin pizzapõhjale ning määrisin korralikult laiali; pizza peale lõikusin ühe tomati õhukesteks ratasteks ning küpsetasin 200 kraadiga umbes 25 minutit. Veidi enne valmimist puistasin pizza üle riivitud juustuga ning lasin sellel sulada.

2 kommentaari:

  1. Olen seda pitsatainast nüüd katsetanud juba mitu korda ja lõpuks tuli väga hea taigen välja. 1 tund taigna kergitamist on minimaalne aeg, 2+ tunniga on tulemus parem. Enne taigna rullimist valasin peale veel natuke oliiviõli ja olen tulemusega nüüd väga rahul. Sellest kogusest saab hästi mõnusa õhukese põhja tervele ahjuplaadile.
    Mulle meeldivad sinu rikkaliku kattega pitsaretseptid! Lahtirullitud taignale panen alati oliiviõlis seisnud purustatud küüslaugutükid ja nende peale tomatipasta - nii meeldib meile rohkem.
    Ilmselt tead isegi, et lapsed võivad pitsat nõrkemiseni süüa ja nii on minugi menüüs nüüd üsna sageli käigus sinu (meie pere jaoks täiuslik) pitsataignaretsept ja erinevate katetega saab lõputult eksperimenteerida.
    Lapsed võivad pitsat muidugi nõrkemiseni süüa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga armas tagasiside; tänud jagamast oma emotsioone. Tore, et olete leidnud ühe lemmiktoidu oma perele.

      Kustuta