Teisipäev, 11. august 2009

Kaerahelbepõhjal kirsikook

Alanud on kirsihooaeg ning kirssidest ma sel aastal veel küpsetanud pole. Proovime ära.

Põhi:
1 dl kaerahelbeid
2 dl nisujahu
3 spl suhkrut
100 g võid

Täidis:
350 g kirsse
0,5 dl vahukoort
1 spl kondenspiima
1 tl vaniljesuhkrut
1 spl laimimahla
1 munakollane


Esmalt puhasta kirsid kividest, võta või toasoojusesse pehmenema. Seejärel alusta taina valmistamist - sega kaerahelbed, nisujahu ja suhkur ning mudi need kokku pehme võiga. Suru tainas koogi- või pirukavormi põhja ja äärtesse. Eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus ca 15 minutit. Samal ajal valmista täidis - klopi kergelt munakollane, lisa vahukoor, kondenspiim, laimimahl ja vaniljesuhkur. Võta koogipõhu ahjust, laota sellele kirsid ning kalla peale maitsestatud koore-munasegu. Küpseta kooki edasi 175-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Kook sobib söömiseks nii soojalt kui külmalt. Päris maitsev hapukas-magus kirsine amps.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar