esmaspäev, 31. august 2009

Suitsukanasalat

Salatid on eriliselt maitsvad ja tervislikud toidud. Neid sageli süües saab kindel olla, et organismil ei teki vitamiinipuudus. Tänases salatis on lisandiks mõnusalt suitsune kanakoib. Inspiratsiooni erinevateks salatiteks leiad veel siit.


Vaja läheb (kahele):
1 suitsukanakoib
punt tammelehesalatit
2 kurki
2 tomatit
1 paprika
peotäis heledaid viinamarju
seesamiõli
kalakastet
laimimahla
2 tl rafineerimata roosuhkrut
röstitud seesamiseemneid
purustatud musta pipart
kõrsikuid

Aseta kausi põhja pestud ja kuivatatud salatilehed, lõika tomatist rattad, kurkidest ja paprikatest pikad viilud ning viinamarjad pooleks - laota need salatilehtede peale. Eemalda suitsukanakoivalt nahk ning viiluta liha suupärasteks tükkideks ja aseta ka liha salati peale. Sega klaasis kokku salatikaste - 3 osa seesamiõli, 1 osa laimimahla, 2 tl rafineerimata roosuhkrut, mõned tilgad kalakastet (see on soolane, seega lisasoola salatile pole tarvis) ning tunde järgi purustatud musta pipart. Vala kaste salatile ning puista peale röstitud seesamiseemneid. Kõrvale võib näksida kõrsikuid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar