esmaspäev, 6. aprill 2015

Tom yum supp


Terve pika sügise ja talve suutsime me terved olla, aga nüüd kevadel, kohe pärast harukordset sooja nädalat, sai haigus meist kõigist järgemööda võitu. Kogesin sellist nohu, millist mul pole aastaid olnud – see oli pikk ja vaevaline ning lisaks ebamugavustundele halvas ka mu lõhna- ja maitsetaju. Nädal aega mitte tunda maitset on ikka paras “karistus”, eriti kellelegi, kelle jaoks toit on elus nii suure tähendusega. Tegelikult ei kao maitsetaju täielikult, vaid see on halvatud osaliselt – mingil määral tunneb põhimaitseid – magus, soolane, hapu, kibe ja ka terav, aga ei tunne maitsenüansse. 

Mõtlen toitudele, millel on tugevamad maitsed, et elul ikka toidu läbi ka värvi oleks ning mu mõtted rändavad taas Aasia kööki. Käisin tutvumas Gemoss kauplusega ning tõin sealt Tom yum pasta, millest saab kerge vaevaga ühe imemaitsva Aasia supi. Tom Yum supp on legendaarne vürtsikas-hapu Tai supp, mida süüakse erinevate lihadega või mereandidega ja ka seentega. Vahel lisatakse puljongile ka kookospiima. Tais hakkas mulle maitsema krevettide ja seentega Tom yum supp. Sellist kodus teengi. Kunagi võtan supi koostise üksipulgi lahti, varun tooraineid (puljongis on mitmeid tooraineid, mida tavapoest ei leia) ja keedan selle nullist ise. Seniks aga, kuni jõud ja maitsemeeled taastuvad, üks 5-minuti Tom yum. 

Kiire Tom yum supp (2-le):
0,5 l vett
1 kuhjaga sl Tom yum pastat
1 mugulsibul
ca peotäis krevette
ca 7-8 pruuni šampinjoni
koriandrilehti

Aja vesi keema. Viiluta õhukesteks viiludeks mugulsibul ja pruunid šampinjonid. Lisa keeva vette järgemööda Tom yum pasta, sibulad, krevetid ja šampinjonid. Lase need vaid paari minutiga kuumaks, ära pikemalt keeda. Serveeri supp värske koriandriga. 

Postitus valmis koostöös Gemoss Eestiga.

2 kommentaari:

  1. Tahan kiiresti ihaldada teie järeleandlikkust ja juhtida teie tähelepanu Lääne-Aafrikast pärit dr Jamesile kutsutud võimsa ravimtaimede arstile, kes suutis kõigest 21 päevase kontakti jooksul 15 aastat HIV-st välja ravida, kuna ARV-de tarbimine ei toimi, kuid sain selle paksuke, surfasin Internetis HIV-i ravimtaimede alternatiivide uurimisel, kohtasin proua Stephanie Browni, Lori Hirsti, Trisha Nelsonit ja Richmond Kellyt ning teisi nende tunnustuse ja tunnistuste kohta selle kohta, kuidas dr James neid ravis, Vähk, HIV / AIDS, Alzheimeri tõbi ja B-hepatiit koos taimsete ravimitega. Kõhklemata tekkis mul huvi ja võtsin ühendust sama dr Jamesiga tema e-posti aadressil (drjamesherbalmix@gmail.com), rääkisin talle oma HIV-ist ja oma andmetest, ta ütles mulle, et ärge kartke, et ta mind ravib, ja ta andis mulle ka garantii, palus mul maksta esemete eest, mida ma tegin. 2 päeva jooksul, kui ta saatis oma ravimtaimede segu ravimit SPEED POST COURIER SERVICE kaudu, mis toimetati minu postkontorisse 4 tööpäeva jooksul. Hindasin tema ausust. Kasutasin tema taimset jooki 21 päeva nii, nagu ta seda määras, uskuge mind, kuigi ma sain HIV-i terveks, kui nad kõik ütlesid, et HIV ei saanud püsivat ravi. HIV / AIDS-i saab ravida, kui taimset ravimit kasutab õiges vahekorras hea ravimtaimearst nagu ravimtaimest andekas mees James. Mul on vähe sõnu, et teda tänada, ja olen kasutanud seda vahendit, et temast kogu maailmale rääkida. Tema tõeliselt hämmastav ja lahke, aidates kõigil haigetel patsientidel tervislik elu taastada, ei võta ta tasu. Ainult väike tasu taimse ravimi saatmise kohta teile kõikjal maailmas. Ta ütles mulle ka, et ta ravis selliseid haigusi nagu Alzheimeri tõbi, voodimärgav ravi, skisofreenia, vähk, skolioos, põievähk, pärasoolevähk, rinnavähk, neeruvähk, leukeemia, kopsuvähk, nahavähk, emakavähk, eesnäärmevähk , Fibromüalgia, sündroomi fibrodüsplaasia, epilepsia Dupuytreni tõbi, diabeet, tsöliaakia, ataksia, artriit, amüotroofiline lateraalne skleroos, adrenokortikaalne kartsinoom. Astma, allergilised haigused. Hiv_ AIDS, herpes, põletikuline soolehaigus, KOK, diabeet, võtke temaga ühendust e-posti teel: drjamesherbalmix@gmail.com uskuge mind, te tunnistate kindlasti nagu mina.

    VastaKustuta
  2. I really appreciate DR AKHIGBE, my name is LAURIE HUGHES. I will never stop acknowledging DR AKHIGBE. Happiness is all I see now, I never thought I would recover from the HIV virus. DR AKHIGBE did it for me. I have had a deadly disease (HIV) for the last 2 years, I have spent a lot of money from one place to another, from church to church, hospitals have been my home every day. Constant inspection has been my hobby only on this fateful day. I saw a testimony of how DR AKHIGBE helped someone quickly cure their HIV disease. I copied her email address to drrealakhigbe@gmail.com to give her a test for her, she asked me to do certain things I did, she told me she was going to offer me herbs that she did. herbal medicine and I did it, look, I was free of a deadly disease. So far I no longer had any HIV, he only asked me to post a testimony all over the world, I am doing it faithfully now, all the testimonies of DR AKHIGBE are true, please RUSSIAN and sister, mother and father he is great, I owe him in return. if you have a similar problem, just send an email to drrealakhigbe@gmail.com or you can write your application to +234 901 075 4824. He can also treat diseases such as HIV and AIDS, HERPES, DIABETICS, CANCER, HEPATITIS B, CHRONIC DISEASES, ASTHMA, HEART DISEASES, EXTERNAL INFECTION, EPILEPSIA, DISEASE DIAGNOSIS, INSOMNIA, , PASKAHASE, KAWASAKI, HASE, HAWASAKI, HASE, HABASIOIN, HAWASAKI, HAUSKASAINAS VIGOUR.ETC. Please email drrealakhigbe@gmail.com or whats APP him .. + 2349010754824. He is a really good and honest man.
    website ... https: drrealakhigbe.weebly.com

    VastaKustuta