Lihtne ja kiire poevaba päeva lõuna - võtan hommikul sügavkülmast hakkliha, kuigi sel hetkel pole mul veel aimugi, mis sellest valmib. Leian köögisahtlist paki tortillasid; ostsin need hiljuti ökopoest, kuna nende koostis on oluliselt lühem ja arusaadavam kui tavapoodide analoogsete toodete oma. Köögivilju läks tortillade sisse proportsionaalselt oluliselt rohkem kui hakkliha - nii meeldib mulle rohkem. Aga võib ka täiesti liha välja jätta.
Vaja läheb (6 tk):
6 tortillat
õli
ca 300 g (delikatess) veisehakkliha
meresoola
purustatud musta pipart
3 porgandit
1 paprika
3 sibulat
5 küüslauguküünt
peotäis mungoa idandeid
1,5 väikest suvikõrvitsat
2-3 sl tomatipastat
2 sl magushaput tšillikastet
Prae pannil hakkliha, maitsesta soola ja pipraga; tõsta praetud hakkliha pannilt ära. Tükelda porgand, paprika ja suvikõrvits pikkadeks ja peenikesteks kangideks, sibul ja küüslauk lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil õli, lisa järjest sibul, küüslauk, porgand ja paprika (iga uue komponendi lisamise vahele jäta 1-2 minutit). Maitsesta tomatipasta ja magushapu tšillikastmega, vajadusel lisa ka soola. Kui pann juba tulelt võetud, sega sisse tükeldatud suvikõrvits, mungoad ning praetud hakkliha. Tõsta valmis köögivilja-hakkihasegu tortillade vahele ning keera tortillad rulli (puidust hambaork aitab hästi tortillat fikseerida); pintselda tortillad pealt õliga. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 15-20 minutit. Serveeri koos rukola ja vajadusel veel tšillikastmega. Millegipärast meenub aasta 2003…
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar