teisipäev, 27. aprill 2010

Krõbedad karulaugusaiad



Panen karulauku praegu kõikvõimalikesse toitudesse. Märkimisväärne kogus C-vitamiini säilib karulaugus lehekesi just toorelt süües, küüslauguse maitsenüansi andmiseks olen aga karulauku lisanud vahel ka kuumadesse toitudesse. Eile tegin salati kõrvale ahjusaiu ning sel korral proovisin maitsevõid teha karulauguga. Samuti proovisin osa hakitud karulaugust juustuga segada ning koos saiadega ahju panna. Ahjusaiade tegemiseks on minu üks lemmikutest Vändra Leiva Nukitsamees, millele on lisaks nisujahule ka kaera, rukist ja otra ning seesami- ja päevalilleseemneid lisatud. Erinevalt enamikest teistest Vändra Leiva toodetest, mis juba teisel päeval murenevad käes, on suudetud see sepik teha täiesti korraliku konsistentsiga ja seda ilma lisaaineteta.

Vaja läheb:
Vändra Leiva Nukitsamehe saia/sepikut
karulauku
võid
juustu
meresoola

Haki karulauk peeneks, sega see kas võiga või juustuga, lisa soovi korral veidi soola. Määri maitsevõi (või puista karulauguga segatud riivjuust) saiaviiludele ning küpseta 180-kraadises ahjus krõbedaks. Krõbedad, kergelt küüslaugumekised ahjusaiad sobivad hästi salatite ja suppide kõrvale.

Karulaugust kirjutasin sel nädalal ka Bioneer.ee-s.

2 kommentaari:

  1. Tere Aet! Ega sa ei tea, kust neid kuldaväärt karulauke Noarootsi kandis leida võiks? :)

    VastaKustuta
  2. Kristine - oma Noarootsi käikudel pole mina küll karulauku kusagil kasvamas näinud. Küll aga korjasin sel nädalavahetusel Saarest muud rohelist söödavat - nurmenukulehti ja naati.

    VastaKustuta