neljapäev, 23. juuli 2009

Viigimarja-mandliküpsised

"Võitlus" munavalgetega on vist lõputu, kui mul munakollaseid pidevalt pastadesse, kookidesse ja jäätistesse vaja läheb. Traditsioonilisi Valeri küpsiseid olen juba mitmed korrad teinud - tõsi, need maitsevad mulle väga ning neid on mõnus kusagile kaasa võtta, kuna need ei pudise ega määri. Sel korral mõtlesin vahetada küpsiste sees olevad pähklid ja rosinad mandlite ja viigimarjade vastu.

Vaja läheb:
3 munavalget
130 g võid
150 g rafineerimata roosuhkrut
3 spl mandleid
2 kuivatatud viigimarja
130 g nisujahu

Vahustasin munavalged. Teise anumasse panin toasoojusesse või pehmenema; pehmenenud võile lisasin suhkru ning hõõrusin need omavahel läbi. Lisasin või-suhkrusegule purustatud mandlid, peenekslõigutud kuivatatud viigimarjad ning jahu; segasin läbi ning valasin hulka vahustatud munavalged, segasin uuesti kuni taina ühtlaseks muutumiseni. Antud kogusest tainast tuli kolm plaaditäit küpsiseid. Olulist maitsevahet traditsiooniliste Valeri küpsistega ei täheldanud, kuid maitsvad olid need ikka.
Kui kellelgi on välja pakkuda veel maitsvaid retsepte, kuhu saaks ära kasutada munavalgeid, oleks tänulik.

2 kommentaari:

  1. Munavalgetest saab Pavlova, erinvate marjadega on seda põnev proovida.
    Kena blogi ja mõnusad retseptid sul:)

    VastaKustuta
  2. Piret, aitäh retseptisoovituse eest. Pole Pavlovat ise kunagi teinud, aga võiks tõesti ära proovida.
    Teiseks tänan Sind, et Sa mulle end meelde tuletasid :) Ei, me pole kohtunud, aga ma lugesin Su toidublogi millalgi varakevadel, kui see Sul alles algusjärgus oli ning see hakkas mulle kohe tohutult meeldima. Kaotasin aga blogi lingi ning polnud Sinu blogini uuesti jõudnud. Lappasin praegu kõik Su postitused läbi - fantastilised pildid ning elamused ja milline pühendumus; toitude valik on ka väga minu maitsele :) Loen kindlasti hoolikamalt ka postitused läbi, edaspidi hoian end Sinu tegemistega kursis :)

    VastaKustuta