reede, 17. juuli 2009

Mandlikook

Mul ikka pidevalt jääb erinevatest toitudest munavalgeid üle. Seekord leidsin nende realiseerimiseks ühe retsepti nami-namist. Panin küll veidi vähem suhkrut ning jahvatatud mandlid asendasin mandlilaastudega.

Vaja läheb:
4 munavalget
100 g mandlilaaste
100 g võid
1 dl nisujahu
1 dl suhkrut

Kaunisuseks:
tuhksuhkrut ja mureleid

Vahustasin munavalged, vahustamise lõpus lisasin munavalgetele suhkru. Sulatasin ka postis või. Segasin mandlilaastud jahuga ning valasin neile peale sulavõi, viimasena lisasin vahustatud munavalged ning segasin taina läbi. Küpsetasin lahtikäivas koogivormis 200 kraadiga kõigepealt 15 minutit ning siis 150-kraadises ahjus veel 15 minutit. Lasin koogil jahtuda ning võtsin vormist välja. Puistasin peale tuhksuhkrut ning mureleid. Üsna kuiv kook tuli, mandlimaitset oli küll piisavalt, kuid vajaks juurde kas marju või vaniljekastet.

4 kommentaari:

  1. Mul on just parasjagu mandlid ja munavalged olemas, teeksin ka seda kooki. Mis sa arvad, kui mustikaid taigna sisse panna, kas saaks mahlasem?

    VastaKustuta
  2. Vabandan veidi hilise vastuse pärast, kindlasti on sul munavalgetele juba kasutus leitud aga eks munavalgeid teki ju majapidamises ka edaspidi.
    Olen ka ise mõelnud just tulenevalt praegusest marjahooajast, proovida munavalgest ja marjadest mõni kook/küpsis teha. Nii palju kui olen sel teemal mõtteid mõlgutanud, pole mingit vettpidavat retsepti suutnud välja mõelda, munavalge tundub käituvat liialt beseena ning ma ei kujuta marju ette besee sees. Aga kui Sa julgem oled ja ära proovid, siis anna teada :)

    VastaKustuta