laupäev, 18. juuli 2009

Kukeseenepasta

Kukeseened on eriliste maitseomadustega seened, mille lisamine erinevatesse roogadesse annab toidule huvitava maitsenüansi, kusjuures 100 g kukeseeni sisaldab vaid 30 kcal. Kukeseened annavad küll vähe kaloreid, kuid sisaldavad D-vitamiini ning ka B-rühma vitamiine. Tänavusel kukeseenehooajal proovin valmistada kukeseenepastat; koorene kaste pasta peale tundub ideaalne.

Vaja läheb (1-2 portsjonit):
150 g täistera pennet
150 g kukeseeni
oliiviõli
1 väike brokoli
3 viilu värsket ananassi
peterselli
1 küüslauguküüs
1 mugulsibul
1 munakollane
1 dl 10%-list rõõska koort
30 g parmesani
soola
musta pipart


Panin pasta jaoks vee keema ning tükeldasin sibula, küüslaugu ja peterselli. Keerasin ananassilõikuriga ananassist sisu välja ning lõikasin rattad suupärasteks tükkideks. Brokoli küljest lõikasin õisikud ning panin need viieks minutiks aurupotti; oluline on, et brokoli jääks ikka krõmpsuv. Tegin valmis koorese kastme pasta peale - kloppisin munakollase, lisasin koore (sel korral oli 10%-line, kes aga rasvasema suutäie ees ära ei kohku, siis pasta peale sobib väga hästi ka 35%-line koor) ja parmesani. Praadisin veidi oliiviõlis kukeseeni, lisasin ka sibula, küüslaugu, peterselli ja soola. Kui pasta oli al dente keenud, valasin selle kurnatult pannile; pannile läksid ka ananassitükid ja aurutatud brokoli. Viimasena valasin peale koorese kastme ning segasin panniloleva läbi kuni kaste muutus kreemjaks. Lisasin veel maitse järgi soola ning purustasin musta pipart. Nagu ikka kooreste kastmete puhul, on oluline see õigel hetkel pannilt ära võtta, et kreemjas konsistents ei asenduks läbipaistva rasvasusega. Päris huvitavalt maitsev kooslus tuli, brokoli ja värske ananass sobisid hästi kooresesse kastmesse.

2 kommentaari:

  1. Tahtsin juba ammu kirjutada, et otsides kukeseenepasta retsepti sattusin siia lehele. Ja otsustasin retsepti kasutada. Olen seda juba mitu korda teinud ja väga hea pasta on. Olen nii mõnedki kõhud saanud ära võluda :)

    VastaKustuta