kolmapäev, 16. jaanuar 2013

Kamapallid iirises

Pisut tervislikum alternatiiv Kass Arturi koogile, kus maisikepikeste asemel kasutatakse ilma suhkruta kamapalle - nii ei jää tulemus liiga magus ning kama maitsenüanss on selgelt tuntav. Idee sain Triinult, kes omakorda sai idee nami-namist. Kamapallid iirises on ideaalne laste sünnipäeva maiustus - valmib kiiresti ja maitseb lastele. Tegin neid eelmisel nädalal ka Anee sünnipäeval. 


Vaja läheb:
75 g võid
250 g iiriseid
ca 60 g kamapalle

Sulata potis või ja iirised. Mina ostsin Kalevi poest iirist kaalukaubana - nii jääb tüütu iiriste ükshaaval paberist väljanokkimine ära. Sega sulanud või ja iiris ühtlaseks ning kalla potti ka kamapallid ning sega mass ühtlaseks. Tõsta kas muffinivormi pesadesse või keera kile sisse rulli pikaks "vorstiks" (sellest saab hiljem viile lõigata). 

Kamapallide asemel võib kasutada ka teisi BalSnacki teraviljakrõbuskeid - nt rukki-, neljavilja- või speltanisukrõbuskeid. 

5 kommentaari:

  1. Ma tegin neid eelmisel reedel ajakirja jaoks ja uuesti eile Aksli sünnipäeva jaoks. Eile, muide, kasutasin esimest korda rukkipallikesi. Minu arust olulist maitsevahet polnud, aga lastele meeldisid kamapallikestega rohkem.

    VastaKustuta
  2. Juba teine asi järjest! Täiesti ühel lainel oleme :)

    VastaKustuta
  3. Tere, missugusest Kalevi poest saab iirist kaalulaubana? Marina

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ostsin Kalevi Pärnu mnt poest (endise Kalevi tehase kõrvalt). Aga äkki enam ei toodetagi, ostsin viimati eelmise aasta lõpupoole.

      Kustuta
  4. ...oih, kaalukaubana.

    VastaKustuta