pühapäev, 7. märts 2010

Mozzarella, tomat ja basiilik… oodates kevadet

Vaatamata sellele, et maad katab igilumi ning isegi meie rõdul olev jõulukuusk ei tõota veel lähimate nädalate jooksul lumehangest välja sulada, on märtsikuised tuppatungivad päikesekiired juba nii soojad, et panevad mind kapist välja ostima õhukese suvekleidi, muudava isusid ning ajavad jooma kannude viisi vett. Kuigi tegelikku kevade algust tuleb veel mõnda aega oodata, elan mina psühholoogiliselt juba kevades. Kevadeti toituks ma vaid salatitest - küll on need värskusest pakatavad ja maitsvad.


Kevadesalat:
punt rukolat
punt basiilikut
lutserni idandeid
2-3 tomatit
100 g mozzarellat
teralist või helbelist soola
purustatud musta pipart
sidrunimahla
extra virgin oliiviõli

Laota kaussi rukolavarred, lõika tomatid sektoriteks ning lao salatile. Rebi salatisse ka basiilikulehti, puista lutserni idandeid ning tükelda mozzarella. Nirista salatile veidi (tõesti vaid õige natuke) oliivõli ning sidrunimahla, purusta peale musta pipart ning puista peale kvaliteetset teralist soola või soolahelbeid (mina kasutasin Machu Picchu soola). Jämedateraline sool ei imendu koheselt salatikomponentidesse, selline sool ei muuda salatit ühtlaselt soolaseks vaid sulab põnevat maitsenüanssi andes suus (sarnane tunne nagu soolaga mõrusokolaadi süües).

4 kommentaari:

  1. Ka ma olen selle nädalavahetuse päikesega ilmselt kevadelainel - Caesari salat juba mitmendat päeva järjest.

    Aga see salat siin on märksa kevadisem. Kui ma nende lutserni idandite maitsele mõtlen, siis mulle tundub, et just sellise maitsega kevad ongi. Nad vist meenutavad mulle lillherneste maitset.

    Mul on hetkel just palju rukolat kodus.
    Kas tulen külla ja võtan kaasa või võtan hoopis sinu juurest killukese lutserni kaasa? :)
    Ära tahaks igal juhul proovida.

    VastaKustuta
  2. Kaisa, uued idandid valmivad neljapäeval, tule siis külla.

    VastaKustuta
  3. Väga isuäratav pilt! Kuklite ja tortide aeg võiks nüüd küll lõppeda ja kevadised salatid tuleb ette võtta :) kaugel see rannahooaeg ikka enam on ;) Selle salati tahaks küll ära proovida!

    VastaKustuta
  4. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta