esmaspäev, 19. oktoober 2009

Kaerakliiküpsised kahe šokolaadi ja Brasiilia pähklitega

Mu õde Kaisa tõi Iirimaalt kaasa mitu sorti erilisi šokolaadi-pähkliküpsiseid, mis olid nii maitsvad ja suussulavad, kuid mille pakendit lugedes tuleks üks silm kinni pigistada - just-just, sulen silmi ikka nende samade E-ainete pärast, ilma milleta justkui ei saakski tänapäeval enam toiduainetööstuses läbi; teise silma jätsin igaks juhuks lahti, et lugeda läbi ka toiduainetest koosnev nimekiri - nimelt oli mul plaan midagi samalaadset ise kodus järgi teha, kasutades sealjuures vaid tervislikke tooraineid. Retsept on kokku pandud tunnetuslikult, enam-vähem koostisaineid jälgides; etteruttavalt olgu öeldud, et valmisid sama imelised kuid nüüd juba tervislikud küpsised.


Vaja läheb:
110 g võid
90 g rafineerimata roosuhkrut
2 dl kaerakliisid
1 dl täistera nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
150 g Brasiilia pähkleid (ehk parapähkleid)
45 g valget šokolaadi
25 g mõrušokolaadi
1 muna

Lasin võil toasoojuses pehmeneda ning segasin selle suhkruga. Hakkisin nii valge- kui mõrušokolaadi (kasutasin Kalevi valget šokolaadi ja Kalevi 72%-st mõrušokolaadi) ning purustasin Brasiilia pähklid, kõigist neist kolmest komponendist jätsin erineva suurusega tükid. Segasin nisujahu sisse küpsetuspulbri ja kaerakliid, lisasin ka hakitud šokolaadi ja pähklid ning kallasin selle või-suhkrusegu hulka. Segasin küpsisemassi läbi ning viimasena segasin tainasse ühe muna. Panin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile supilusikasuurused pätsikesed ning küpsetasin küpsiseid 210-kraadises ahjus ca 15 minutit - kuni küpsised muutusid pealt kuldseks. Küpsised on parimad söömiseks jahtununa, kuid just küpsetamisega samal päeval.

2 kommentaari:

  1. Tere! Sattusin mõned päevad tagasi lugema Teie blogi ja see on esimene retsept, mida proovisin. Küpsised tulid ülimaitsvad ja maitsesid nii mehele kui lastele. Kindlasti teen neid veel kordi ja kordi, sest üha vähem satub meie pere toidulauale poe maiustusi. Tervislik toitumine hakkab endal juba hobiks saama. Aitäh toreda ettevõtmise (blogi) eest!

    VastaKustuta
  2. Väga rõõmustav kuulda, et küpsised maitsesid. Kindlasti leiad siit blogist veel hulganisti tervislikke ja maitsvaid retsepte. Edu katsetamisel!

    VastaKustuta