Kõik pastatooted ei tulegi enam Itaaliast, nüüd valmistatakse mahejahudest põnevaid pastasid ka Eestis. Sai ära proovitud täistera rukkijahust pasta, millele lisasin tervislikke köögivilju, röstitud metsapähkleid ning parmesani. Oivaline kõhutäis ühel vihmasel sügisilmal.
Vaja läheb (3-4-le):
200 g rukkipastat
2 porgandit
1 sibul
2 küüslauguküünt
mandliõli
pool peotäit peterselli
ca 200 g kirsstomateid
pool suvikõrvitsat
4 spl purustatud tomateid
tšillit või tšillihelbeid
soola
25 g röstitud metsapähkleid
musta pipart
parmesani
Keetsin pasta al dente, rukkipasta vajas keetmiseks vaid 7 minutit. Koorisin ja riivisin porgandi, hakkisin sibula, küüslaugu ja peterselli. Lõikasin suvikõrvitsast kuubikud (seemnetega keskmist osa ei kasutanud) ning kirsstomatid pooleks. Röstsisin ahjus metsapähklid ning muljusin neilt koore maha. Praadisin mandliõlis kergelt riivitud porgandi, tükeldatud suvikõrvitsa, sibula, küüslaugu ja kirsstomatid ning kallasin pannile ka keedetud rukkipasta. Lisasin soola, musta pipart, tšillihelbeid ja tomatipüree ning segasin kogu panniloleva läbi. Tõstsin pasta kaussi ning puistasin peale röstitud ja kergelt purustatud metsapähkleid ning riivitud parmesani.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar