esmaspäev, 21. september 2009

Sügisekook jõhvikate ja kõrvitsaga

Peatse sügise alguse puhul valmis üks kook, mille sisse sai pandud sügisande aiast ja metsast. Hapusid jõhvikaid ning tumekollast kõrvitsat aitas koogi sees tasakaalustada tume muscovado suhkur; lisaks veel purustatud mandlid ning krõbe demerara suhkrust pealispind.

Vaja läheb:
2 muna
2 dl muscovado suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
100 g võid
50 g mandleid
400 g kooritud kõrvitsat
100 g jõhvikaid
2 spl demerara suhkrut


Esmalt koorisin kõrvitsa ning lõikusin 400 g viljaliha kuubikuteks. Hautasin kõrvitsakuubikuid väheses võis kaanega pannil umbes 15 minutit. Vahustasin munad, sulatasin või ning peenestasin mandlid (jätsin erineva suurusega tükid). Segasin teises kausis nisujahu, küpsetuspulbri ja muscovado suhkru. Muscovado suhkur annab toitudele sügavama maitse, proovisin seda sobitada kooki, kuhu lähevad ka jõhvikad ja kõrvits.
Kui kõrvits pannil pehmeks oli muutunud, püreerisin selle saumikseriga. Kallasin vahustatud munadele samal ajal madalatel pööretel mikserdades tasapisi hulka jahu-suhkrusegu, sulatatud või, kõrvitsapüree ja purustatud mandlid. Viimasena segasin hulka jõhvikad - siis juba lusikaga segades. Valasin taina koogivormi ning puistasin pealmisele kihile demerara suhkrut, kuna see ei sula ning jätab koogile mõnusalt magusa ja krõbeda pealispinna. Küpsetasin kooki 175-kraadises ahjus umbes tund aega.

1 kommentaar:

  1. Hea mahlane kook sai (võimalik, et kõrvitsat panin rohkem, ei kaalunud) ja jõhvikad annavad mõnusat hapukust, sobivad sellesse kooki imehästi. Äitah retsepti eest!

    VastaKustuta