teisipäev, 1. september 2009

Mustikakeeks valge šokolaadiga

Metsad kutsuvad mind, mis teha. Käisin taas suure korviga Noarootsi metsades marjul. Kaks kolmeaastast hoidsid metsas oma vanaema ligi ning sõid marju hoopis kausist… Mina sain aga oma nobedatel näppudel käia lasta ning korjasin tunni ajaga hunniku pohli ja mustikaid. Ma pole ükski aasta nii suuri mustikaid näinud kui tänavu, ka kõik metsaskäivad inimesed väidavad kui ühest suust, et mustikad on sel aastal hiigelmõõtudes.
Metsas tulevad alati head mõtted - sel korral tuli mõte teha mustikakeeks valge šokolaadiga.

Vaja läheb:
1 munakollane
3 munavalget
1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
150 g mustikaid
50 g valget šokolaadi
3 tl maisitärklist
100 g banaani ( 1 keskmine banaan)
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 spl suureteralist Demerara roosuhkrut


Vahustasin munavalged ja -kollase koos suhkruga ning sulatasin või. Püreestasin banaani kahvliga, hakkisin šokolaadi ning hüpitasin mustikaid maisitärklise sees. Lisasin vahustatud munadele nisujahu ning küpsetuspulbri, segasin taina ühtlaseks. Valasin tainasse ka mustikad, valge šokolaadi tükid ja püreestatud banaani, viimasena läks tainasse sulatatud või. Valasin taina keeksivormi ning raputasin pealmisele kihile 1 spl suureteralist Demerara roosuhkrut. Küpsetasin keeksi 175 kraadiga pöördõhu funktsiooniga 1 h. Valge šokolaad mõnusalt mustikase keeksi sees oli väga hea idee, Demerara suhkrust glasuur keeksi peale sobis ka hästi.
Neljakesi sõime keeksi piparmünditeed kõrvale juues peaaegu kohe otsa, vaid väike tükk jäi järgi, aga see väike tükk, mis minu magamaminnes veel köögilauale jäi, oli hommikuks kusagile kadunud… Vot nii hea keeks oli.

3 kommentaari:

  1. Kas munavalged ja munakollased tuleb eraldi vahustada ?

    Age K.

    VastaKustuta
  2. Biskviidis ega võibiskviidis ei ole vahet, kas vahustada munavalged koos või eraldi - toimivad mõlemad variandid. Ainult meeles tuleb pidada, et munasid koos vahustades peab olema vaht piisavalt tugev (käsimikseriga võtab see olenevalt munade arvust aega 10-15 min).

    VastaKustuta
  3. Sooviksin veel küsida seda, et mul kahjuks vanem ahi ja pole seda pöördõhu funktsiooni. Kas tavalise programmiga saaks ja mida.arvestama peaks.

    Ette tänades,
    Age

    VastaKustuta