teisipäev, 2. juuni 2009

Kerge suvesalat maasikate ja meloniga

Küll on suvi ikka hea aastaaeg - lisaks mõnusale soojale ilmale kasvab lõpuks nii palju söödavat ka Eestis, mida oma aia puudumisel saab õnneks turult osta. Ma olen uuest Nõmme turust ikka väga vaimustuses, täna käisin jälle seal kolamas, ostsin suure kotitäie värkset kraami, erinevaid sinke ning rõdule lilled. Ja muidugi maasikad...need lõhnavad ja maitsevad juba päris hästi; mul õnnestus saada Leedu maasikaid, äkki on veidi vähem mürgitatud kui Hispaania ja Poola omad. Tahtsin kohe kodus ühe maasikasalati valmistada, mitte magustoidu, vaid soolase salati juustuga.

Vaja läheb:
lehtsalatit
melonit
maasikaid
1 lühike kurk
röstitud kõrvitsaseemneid
seedermänniseemneid
soola
suhkrut
külmpressitud mandliõli
sidrunimahla
parmesani

Ma koguseid ei oska pakkuda, tuleb lihtsalt oma silmaga vaadata, palju keegi süüa jaksab. Salat on nagu alati, koheselt söömiseks ning läbisegamist ei kannata, seega igale sööjale võiks portsud olla oma kausis. Rebisin näppude vahel lehtsalati, lõikusin kurgi pikkadeks seibideks, lõikasin meloni küljest rattad, eelmaldasin neilt kooriku ning tükeldasin väiksemaks. Maasikad lõikasin neljaks ning asetasin salatile. Peale puistasin röstitud kõrvitsaseemneid ja seedermänniseemneid. Lõpuks valasin üle mandliõliga ning pigistasin peale sidrunimahla, puistasin ka veidi soola ja suhkrut. Sõin salatit jämedalt riivitud parmesaniga, kõrvale sobib ka nt röstitud Baieri leib. Kui maasikas, kurk, melon ja lehtsalat on kõik sellised mahedamaitselised, siis seedermänniseemned ja parmesan on hästi spetsiifilise maitsega ning sobivad sellise kooslusega päris hästi kokku. Oi, kui mõnus toit palava ilmaga...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar