Kaisa jõudis New Yorgist tagasi; kutsusime ta külla ning panime sel aastal oma kodus esimest korda grillile hääled sisse. Enne õhtusööki käisime kõik koos Nõmme turul midagi varda otsa ajamiseks otsimas. Kuna liha oli mul marinaadis juba öö otsa olnud, siis tuli leida mingit grillitavat aedvilja - saime paprikaid, suvikõrvitsat ja kirsstomateid.
Liha marinaad:
700 g kana kintsuliha
3 spl tomatipastat
1 spl mett
soola
pipart
3 küüslauguküünt
julguse järgi tšillikastet
tilk sojakastet
Marinaad paprikale ja suvikõrvitsatele:
oliiviõli
soola
pipart
värsket tilli
küüslauku
Liha tegin juba päev varem valmis, siis imenduvad maitsed paremini ning marinaadis liha veidi "küpseb" ka juba. Kasutasin kana kintsuliha, filee on minu arust grillimiseks liiga kuiv liha - lisasin kintsulihadele järjest tomatipasta, mee, soola, pipra, küüslaugu, tšillikastme ja sojakastme. Segasin kõik hoolikalt läbi ning panin kinnisesse anumasse külmkappi järgmist õhtut ootama (marinaad imendub kindlasti ka kiiremini). Enne grillimist valmistasin marinaadi suvikõrvitsatele ja paprikale - selleks lõikasin viljadest suuremad tükid, mida kerge pulga otsa ajada, keerutasin neid suures kausis oliivõlis, hakkisin peale tilli ja purustasin küüslauku, lisasin ka soola ja pipart, lasin ca pool tundi imenduda, seejärel ajasin vardasse. Kirsstomatid torkasin ka lihtsalt vardasse. Grillijaks oli Renee, sellise tööga mina ei tegele. Jaheduse tõttu pidime kahjuks toas sööma. Välja tuli suurepärane toit, liha oli suussulavalt mahlane ja mitte liiga tšilline (Anee keefirit ei küsinud, see on indikaator), ainult väheseks jäi seda :) Aga õnneks oli kohe ahjust tulemas kook.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar