teisipäev, 2. juuni 2009

Rabarberi-kondenspiimajäätis

Mõtlesin ja mõtlesin, mida saaks rabarberist veel peale erinevate kookide ja kisselli valmistada ning välja mõtlesin - tahtsin katsetada rabarberijäätist. Kuna rabarber on hästi hapu, siis proovisin sellele magusust anda kondenspiimaga.

Vaja läheb:
125 ml rabarberipüreed
200 g kondenspiima (pool purki)
200 ml vahukoort
1 tl vanillisuhkrut

Esmalt koorisin ja tükeldasin kolm rabarberivart ning panin need potti keema. Lasin podiseda nii kaua, kuni rabarberid olid püreestunud (ca 7 min), suhkrut ei lisanud üldse, kuna kondenspiim on nii magus. Jahutasin rabarberipüree maha (see pole küll tõenäoliselt vajalik), kuna tegelesin teise toiduga. Hiljem lasin keema pool purki kondenspiima ning kallasin selle sisse rabarberipüree; segasin hoolikalt läbi ning juba pliidilt võttes lisasin veel 200 ml vahukoort ning 1 tl vanillisuhkrut. Jahutasin saadud massi täielikult maha ning alles siis panin jäätisemasinasse, mis tegi juba oma töö. Valmis jäätise panin sel korral cannelé vormidesse ja pistsin paariks tunniks sügavkülma - välja tulles olidki väga toreda kujuga jäätised. Maitse poolest ootasin ma küll vist midagi põnevamat, minu arust oli jäätis nagu veidi hapukoore maitsega :) Sõime jäätist koos värskete maasikatega, nii oli päris hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar