teisipäev, 15. september 2009

Vaarika-mustikajäätis

Veel on saada viimaseid värskeid mustikaid ja vaarikaid - proovisin sel korral nende kahe erineva marjaga jäätist teha - kas jääb mõlema maitset tunda…

Vaja läheb:
150 g kondenspiima
100 ml 10% rõõska koort
200 ml 35%-rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 dl vaarika-mustikapüreed

Valasin kondenspiima potti ja kuumutasin, kuid keema ei lasknud. Valasin juurde rõõsad koored ning kuumutasin veel veidi. Viimasena lisasin vaniljesuhkru ning jätsin jäätisemassi jahtuma. Jahtunud mass läks nii nagu ikka, jäätisemasinasse. Samal ajal valmistasin saumikseriga mustika-vaarikapüree, võttes 1 osa mustikaid ning 2 osa vaarikaid; mustikaid vähem, et need oma vängusega vaarikate maitset ära ei tapaks. Peaaegu valminud jäätisele lisasin marjapüree ning lasin jäätisemassil masinas uuesti ühtlaseks ja kreemjaks muutuda. Jäätist on pärast jäätisemasinast võttes parem hoida paar tundi sügavkülmas, siis ei sula see nii ruttu ära. Kodus valmistatud jäätis ei säili sügavkülmas hea maitsega üle nädala, seega suurt kogust pole mõtet korraga valmistada. Tundus, et vaarikamaitse oli jäätises siiski aimatav, mustikad ikka lõid maitse üle. Samas - eelmisel suvel tegin ka vaarikajäätist - oli üsna läila ning vaarikaseemned häirisid jäätise sees.

2 kommentaari:

  1. Marin olen :): mina proovisin nii, et surusin vaarikad läbi peene sõela - tegin nö vaarikamahla ja siis selle jäätise sisse, siis ei jää kivid segama.

    VastaKustuta
  2. Tere Marin - tore Sind leida siit lugejate seast. Tegin eile ka vaarikajäätist, lisasin veidi ka sidrunimahla, et nii läila ei oleks. Selle peale ei tulnud, et vaarikad läbi peene sõela pressida, aitäh mõtte eest :)

    VastaKustuta