esmaspäev, 26. oktoober 2009

Krõbe hommikumüsli vaarikate ja banaanilaastudega

Pärast hommikujooksu võtsin organismi taastamiseks vajalike kiirete süsivesikute (ehk lihtsüsivesikute) saamiseks klaasi värsket kuumtöötlemata õunamahla. Tõhus aeglaste süsivesikute (ehk liitsüsivesikute) allikas on aga hoolikalt valitud komponentidest valmistatud müsli - aeglaseid süsivesikuid annavad täisteratooted, seetõttu kasutan müslis täistera kaera- ja maisihelbeid. Eriti mõnusad on müslide sees eestimaised Taarapõllu talu kuivatatud marjad, sel korral katsetasin vaarikaid. Tihti sünnib müsli vaadates Anee kuivatatud puuviljade- ja seemnevarusid - sel korral noppisin sealt välja järgmised komponendid:

2 spl kaerahelbeid
2 spl täistera maisihelbeid
4 kuivatatud ploomi
1 spl kuivatatud banaanilaaste
1 spl kuivatatud vaarikaid
1 spl päevalilleseemneid
1 tl rosinaid
2 tl rafineerimata roosuhkrut
1 spl päevalilleõli

Müsli valmib vaid mõne minutiga. Kuumutasin panni, panin sellele päevalilleõli ja kaerahelbed ning hakkasin järgemööda lisama teisi komponente - maisihelbed, kuivatatud ja peenekslõigutud ploomid, banaanilaastud, kuivatatud vaarikad, päevalilleseemned, rosinad ja viimasena suhkur - segasin kõik ained läbi ja oligi müsli valmis. Kõrvale vaid piparmünditee; ma ei kombineeri müslit piimatoodetega. Sisaldades aeglaseid süsivesikuid, hoiab müsli kõhu kaua täis ning sobib oma koostisosade poolest ideaalselt hommikusöögiks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar