Pärast hommikujooksu võtsin organismi taastamiseks vajalike kiirete süsivesikute (ehk lihtsüsivesikute) saamiseks klaasi värsket kuumtöötlemata õunamahla. Tõhus aeglaste süsivesikute (ehk liitsüsivesikute) allikas on aga hoolikalt valitud komponentidest valmistatud müsli - aeglaseid süsivesikuid annavad täisteratooted, seetõttu kasutan müslis täistera kaera- ja maisihelbeid. Eriti mõnusad on müslide sees eestimaised Taarapõllu talu kuivatatud marjad, sel korral katsetasin vaarikaid. Tihti sünnib müsli vaadates Anee kuivatatud puuviljade- ja seemnevarusid - sel korral noppisin sealt välja järgmised komponendid:
2 spl kaerahelbeid
2 spl täistera maisihelbeid
4 kuivatatud ploomi
1 spl kuivatatud banaanilaaste
1 spl kuivatatud vaarikaid
1 spl päevalilleseemneid
1 tl rosinaid
2 tl rafineerimata roosuhkrut
1 spl päevalilleõli
Müsli valmib vaid mõne minutiga. Kuumutasin panni, panin sellele päevalilleõli ja kaerahelbed ning hakkasin järgemööda lisama teisi komponente - maisihelbed, kuivatatud ja peenekslõigutud ploomid, banaanilaastud, kuivatatud vaarikad, päevalilleseemned, rosinad ja viimasena suhkur - segasin kõik ained läbi ja oligi müsli valmis. Kõrvale vaid piparmünditee; ma ei kombineeri müslit piimatoodetega. Sisaldades aeglaseid süsivesikuid, hoiab müsli kõhu kaua täis ning sobib oma koostisosade poolest ideaalselt hommikusöögiks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar