Kukeseenehooajal jätkub sari kukeseenetoitudest; tänane plaan oli kukeseenepizza, kuid mõtteis on veel mitmed road kukeseentest, mida ma peagi ette võtan. See retsept on umbes midagi sellist, mis mul Jamie Oliveri ühest seenepizzast meeles on, eriti meeldis mulle, et pizzas on kasutatud suvikõrvitsat, mis on viilutatud kurgikoorijaga. Tainakoguste komponendid kontrollisin nami-namist üle.
Tainas (kuuele):
20 g pärmi
2 dl käesooja vett
1 tl soola
2 sl oliiviõli
350 g nisujahu
Täidis (kolmele):
4 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 sibul
2 keskmist suvikõrvitsat
300 g kukeseeni
soola
100 g mozzarellat
70 g parmesani
Kui tahta pizza algusest lõpuni ise valmis teha, tuleb varuda aega, kuna taina kerkimine vajab kannatust. Lahustasin pärmi käesoojas vees, segasin sellele hulka oliiviõli ja soola ning viimasena nisujahu. Algul tundus, et sellest veekogusest jääb väheseks, kuid tainast sõtkudes sulandus jahu ilusti massi. Üldiselt kehtib reegel, et mida kauem tainast sõtkuda, seda parem see tuleb, mina sõtkusin umbes 10 minutit ning panin siis selle Tupperware tainapotti kerkima; lasin kerkida 1,5 h; vahepeal käisin kaant tagasi vajutamas, mis rõhu all lahti hüppas. Kerkinud taina sõtkusin uuesti läbi ning hakkasin rullima, selleks tuleb ka varuda aega ja jõudu. Rullisin taina nii õhukeseks, et see ei mahtunud enam ahjuplaadile ära, selge oli ka see, et kolmekesi sellist kogust pizzat ära ei söö, seega lõikasin rullitud taina pooleks ning teisest poolest mõtlesin kaneelikuklid küpsetada. Vahepeal praadisin kergelt kukeseened ja tükeldatud sibula. Pizzapõhjaks mineva poole asetasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning hakkasin peale laduma täidist. Määrisin taina pealt oliiviõliga, puistasin peale purustatud küüslauku, laotasin ka kukeseened ja sibula, millele olin lisanud ka soola. Tõmbasin kurgikoorijaga suvikõrvitsast peeneid laastusid (suvikõrvitsasüdamikku jätsin järgi, see ei kõlba) ning laotasin need pizza peale laiali (mitte korrapäraselt), veidi panin ka soola. Viilutasin ka mozzarellapalli ning panin tükikesi pizza peale - nüüd läks pizza 200 kraadisesse ahju ca 20-25 minutiks küpsema. Mõned minutid enne valmimist puistasin pizza üle parmesaniga, sellel tuleb ainult sulada lasta, muidu kuivab ära, kui pikemalt ahju jätta. Pizza oli õige maitsev - pizzapõhi oli päris krõmps, aga mulle meeldibki just selline, täidis suurepärane - jällegi viis, kuidas suvikõrvitsat väga maitsvaks teha.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar