laupäev, 4. juuli 2009

Lehttainaruudud toorjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega

Vahel harva kasutan küpsetamiseks lehttainast, ma lihtsalt ei oska seda ise teha (pole tegelikult katsetanud ka, ma ei kujuta ette, kuidas tainast sellised peened üksteise peal asetsevad lehekesed tekkima peaksid). Olen poest leidnud paari firma sügavkülmutamata lehttainad, mis on suudetud teha ilma kahjulike E-aineteta. Täna oli kavas teha lehttainapõhjal soolased suupisted toorjuustu ja päiksekuivatatud tomatitega. Olen kunagi sarnast retsepti ka nami-namis näinud.

Vaja läheb (12 tk):
350 g lehttainast
150 g mascarpone juustu
ca 10 päikesekuivatatud tomatit
1 tl oliiviõli
oreganot
soola
musta pipart
mõned kirsstomatid


Rullisin veidi lehttainast ning lõikasin umbes 7x7 cm suurused ruudukesed. Segasin kausis mascarpone, lõikusin sisse päikesekuivatatud tomateid, niristasin veidi oliiviõli, maitseks veel oreganot, soola ja musta pipart - segasin kõik läbi. Asetasin lehttainaruudukesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tõstsin igaühele neist täidise peale; mütsiks läks ruudukestele pool kirsstomatit. Küpsetasin 200 kraadiga umbes 15 minutit. Väga mõnusad suupisted.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar